IJsmeesters houden try-out

GROENLO – Met 3.500 liter per minuut wordt door de brandweer van Groenlo het water uit de gracht op een stuk weiland gespoten. Het pompen van het grachtwater gaat onder andere met behulp van de nieuwe watertankwagen.

Dinsdag 6 februari houden de Grolse IJsmeesters een soort van try-out. “We hebben op het ‘schootsveld’, een stuk weiland afgebakend en we willen zien hoe lang het duurt voordat deze 3.000 vierkante meter onderwater komt te staan”. De bedoeling is dat wanneer het flink gaat vriezen er overdag geschaatst kan worden. “Het water staat aan de ene kant hoger dan aan de andere kant. We willen dit vlak maken en dan duurt het waarschijnlijk een twee uurtjes voordat het veld onder water staat”, vertelt Antoon Bleumink van de Grolse IJsmeesters.

“Mocht er nog een flinke vorstperiode komen, dan willen we dat de kinderen hier overdag kunnen schaatsen. De ijsbaan ‘De Halve Moane’, zoals de ijsbaan is gedoopt, ligt ideaal voor de kinderen. Er is geen verkeer hier dus ze kunnen er veilig komen”, aldus de heren. De IJsmeesters zijn er zich er wel van bewust dat het volgende week weer gaat dooien.