Home » Groenlo » Inloopavond binnensport Groenlo

Inloopavond binnensport Groenlo

237

GROENLO – Op dinsdag 4 juli is er vanaf 19.30 uur een inloopavond in cultureel centrum De Bron over de toekomst van de binnensport in Groenlo. Centraal hierin staat de behandeling van een voorstel dat het college na de zomervakantie aan de raad voorlegt. Daarin wordt gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om een sporthal te bouwen bij het Marianum.

Het gesprek over de toekomst van de binnensport in Groenlo wordt al enige tijd gevoerd met diverse partijen: het Marianum, het Graafschap College, het primair onderwijs, TTV Grol, BV Grol, VV Grol, HV Grol, SV Grol, Rap en Snel en de gemeente. In november ondertekenden deze partijen een intentieverklaring. Daarin is de wens voor een sporthal bij het Marianum uitgesproken. Maar zijn ook afspraken gemaakt over de toekomst van sporthal Den Elshof en de wens van Rap en Snel voor een eigen gym- en turnzaal.

Relatie binnensport en onderwijs
Bij de realisering van de binnensportvoorzieningen ligt er een duidelijke relatie met het onderwijs. Zowel met het voortgezet onderwijs van Marianum en Graafschap College, maar ook met het basisonderwijs. De realisering van binnensportvoorzieningen voor het basisonderwijs hangt uiteraard samen met de toekomst van het basisonderwijs in Groenlo. Daar wordt op dit moment ook onderzoek naar gedaan. Vandaar dat op dit moment het accent ligt op de plannen voor de bouw van een sporthal bij het Marianum.

Inloop start met presentatie
De inloopavond in De Bron start om 19.30 uur met een centrale presentatie. Daarna is er de mogelijkheid om aan tafel verder te praten met ambtenaren. Ook kunt u op een formulier uw mening of idee achterlaten.