Home » Groenlo » Slinge krijgt nieuwe brug voor N18

Slinge krijgt nieuwe brug voor N18

283

GROENLO – Twee grote kranen, waarvan één een mammoetkraan, steken hoog boven de aanleg van de nieuwe N18 uit. Bij Groenlo zijn maandag 26 juni met deze kranen brugdelen gelegd voor de nieuwe N18.

Aannemer Noaber18 bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat twee bruggen over de Slinge in Groenlo. Deze week krijgen de bruggen hun echte vorm. De liggers van de eerste brug over de Slinge zijn geplaatst. Daarmee bereikt deze brug bij Groenlo als eerste speciale bouwwerk van de Nieuwe Twenteroute zijn “hoogste punt”. Noaber18 heeft elf liggers geplaatst; elk 21 meter lang en ongeveer 25 ton zwaar. De liggers vormen de basis voor het wegdek van de nieuwe N18.

Noaber18 bouwt over de Slinge twee nieuwe bruggen: een voor de nieuwe N18 en een voor de parallelweg. Deze tweede brug is met zes liggers een stuk smaller. De komende maand worden de dekken van beide bruggen verder afgewerkt met asfalt en belijning. Het werk aan de bruggen duurt tot eind juli. In augustus wordt de tijdelijke hulpbrug verwijderd en kan het bouwverkeer alvast over de nieuwe brug rijden. De gehele nieuwe N18 tussen Varsseveld en Enschede is in het voorjaar van 2018 klaar