Home » Groenlo » Kanonsloop 2023 in Groenlo

GROENLO – Op zondag 1 oktober wordt de 35ste editie van de Kanonsloop gehouden in Groenlo, georganiseerd door de Lopersvereniging Groenlo. Voor gedetailleerde informatie en om in te schrijven, kunnen geïnteresseerden terecht op Lopersvereniging Groenlo.

Dit jaar zal er tevens een bedrijvenloop plaatsvinden, waarbij bedrijven en instellingen zich kunnen inschrijven om de 5 km te lopen. Teams dienen uit ten minste drie deelnemers te bestaan en zij kunnen meedingen naar de wisseltrofee. Vorig jaar nam het bedrijf Welgro deze trofee mee naar huis en het is de vraag of zij hun titel dit jaar zullen behouden.

Gijs van Dongeren, van de organiserende Lopersvereniging Groenlo, heeft aangegeven dat de route in grote lijnen gelijk blijft. Het parcours zal voornamelijk langs de Grolse gracht en over de Grolse Weiden lopen. Daarnaast is er ook een speciale obstacle run voor basisschoolleerlingen, waarbij ook kinderen uit Groenlo die niet in de stad naar school gaan, zich kunnen aanmelden. Deze obstacle run wordt onder andere georganiseerd door de Willibrordusschool, de Ni’je Veste en de Hoeksteen, en kent een parcours dat zich uitstrekt rondom de Muziekkoepel. De opbrengst van deze run wordt gedeeltelijk gedoneerd aan de Vincentiusvereniging ten behoeve van kansarme kinderen.

De Kanonsloop biedt deelnemers de keuze tussen afstanden van 5 of 10 kilometer en begint om 11.00 uur bij de Muziekkoepel aan de Maliebaan. De inschrijving op de dag zelf is mogelijk bij het gymlokaal van ‘t Carillon aan de Wheme 30. De obstacle run voor basisschoolleerlingen start reeds om 10.00 uur.

Voor aanvullende details, raadpleeg de officiële website: Lopersvereniging Groenlo.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen