Koppel Bomers – Groot Severt winnaar GHV Leden koppel

Gepubliceerd op

Leden koppel GHV onder tropisch omstandigheden gevist.
Veertien, op een half na, koppels waren zondagochtend 25 augustus om 07:15 uur present op de maliebaan voor het loten van de Leden koppel. Een mooi aantal en combinatie van grachten en IJssel vissers. Nog even snel een praatje en loten.

De wedstrijdcommissie had het parcours, mooi ruim,  uitgezet in de Kloostertuin (nr. 1 t/m nr.7) en het hertenkamp (nr.8 t/m 14). Na het loten meteen naar de waterkant om op te bouwen.

Om 08:30 uur klonk het beginsignaal en vrij snel verdwenen de eerste visjes in het leefnet. Echt hard ging het op veel plekken niet. Volgens de een had het met de warmte te maken volgens anderen had het te maken met de overgang van zon naar schaduw. Het is echter wel van belang om veel stuks te vangen en te hopen op een bonus vis. Er werd namelijk gevist op aantallen en op gewicht, en de aantallen wegen zwaarder. Kleintjes tikken was het devies en hopelijk pak je die ene bonus vis. Lukt het niet met het tikken van de kleintjes dan ben je op voorhand al kansloos voor de overwinning, leunen (wachten op die ene grote vis) is er niet bij, actief vissen dus.

Helaas was het actief vissen niet op alle plekken mogelijk. Zo werd wel sporadisch gevangen maar op de stek houden ho maar. Sommige deelnemers hadden eindelijk vis op de stek werden ze verrast door esox lucius (oftewel een snoek) waardoor ze weer opnieuw konden beginnen met het op bouwen van de stek. Maar gelukkig waren er ook stekken waar de vis makkelijk gevangen kon worden, op andere stekken moest eerst de trukendoos open om überhaupt te ontdekken waar de vis zat. Op de grond met een staande haak, een sleepje, op half water of toch bovenin. Je snapt de term actief vissen wel. Voor sommige deelnemende koppels was bovenstaande niet van toepassing en werd er vanaf het begin leuk gevangen. Om 11:30 uur klonk het eindsignaal en konden diverse koppels even de schaduw op zoeken, met name op enkele stekken bij het hertenkamp was het niet te harden. Even acclimatiseren, opruimen en wachten op de weeg en telploegen.

In totaal is door de 14 koppels  23,5 kilo vis gevangen (687 stuks) waaronder enkele fraaie brasmens van ruim 2 kilo!

Om 13:30 uur was nagenoeg iedereen aanwezig voor de, weer, gezellige prijsuitreiking en werd de wedstrijd nog eens dunnetjes over gevist en werden er tips uitgewisseld. Om 14:00 uur was het aan Frank Bomers om te onthullen welke koppels er met de vleesschotels aan de haal gingen.

Uitslag GHV Leden koppel 2019 Aant. Pnt. Gr. Pnt. Tot.Pnt. Vak Pnt. Wed. Pnt.
1 Frank Bomers & Steven Groot Severt 84 1 2340 2 3 1 1
2 Remko Stöteler & Henk Geurkink 113 1 1865 4 5 1 2
3 Willy Ottink & Joop Ottink 38 4 3460 1 5 2 3

De hele uitslag kun je vinden op www.visseningroenlo.nl

Al met al kunnen we terugkijken op een uitstekend verlopen vis zomer (zomeravondcompetitie, Viskaravaan, Jeugdvissen, de Open Groenlose en de Ledenkoppel) dit was niet gelukt door de betrokkenheid en inzet  van onze vrijwilligers, allen super bedankt!!

Dit was de laatste “zomer” wedstrijd en vanaf volgend weekend kunnen we ons weer opmaken voor de grachtencompetitie en de IJsselCup. Beiden worden gevist op zondag 8 september. De deelnemers aan de IJsselCup mogen of naar het Ganzenei in Brummen of naar de Windmolens in Zutphen.

Bron: GHV


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.