19 mei 2024
Home » Zwolle - gem Oost Gelre » Kermis in Zwolle

ZWOLLE/GROENLO – Afgelopen weekend vierde heel Zwolle Kermis. Nadat tijdens Zomer in Gelderland flink gestreden is en een tweede plaats tot dusver werd behaald, was Zwolle al goed opgewarmd, -letterlijk en figuurlijk- voor de Kermis! Het weekend werd geopend met een mooie optocht van wagentjes en versierde fietsen door de kern van Zwolle. Na de officiële opening, heeft de basisschooljeugd de verkoeling opgezocht met waterspelletjes tijdens de kinderspelen. Harm Geesink, Jayden te Brake, Thieme te Braak, Kim Vergeer, Ramon te Braak en Travis Reijerink blonken hierin uit en waren de winnaars van hun klas. Ook stond het ringrijden met paarden en pony’s op het programma. Daar pakten Rob te Brake (ringsteken paarden) en Sem Holtkamp (ringsteken pony’s) de eerste prijs. Kim Kleine en Annemarie Kroekenstoel werden bij het ringsteken voor paarden respectievelijk 2e en 3e. Merle Roes en Lian Assinck pakten bij het ringsteken voor pony’s respectievelijk de 2e en 3e prijs.

De zaterdagmiddag stond in het teken van de Zwolse Buurt Battle. Alle buurten gingen de strijd aan voor de titel Beste Buurt van Zwolle, maar de hardste strijd werd gestreden door de Gastendreehook, die er met de prijzen vandoor ging. De eerste Kermisdag werd in de avond afgesloten met een biertje en dansje in de tent met muziek van Slagerij Wolters. De strijd om de bekers ging verder op zondagochtend, waar maar liefst 12 volwassen teams en 6 jeugdteams mee hebben gedaan aan de Zeskamp. Bij de jeugd wist Team Zonder Naam de eerste plek te veroveren en bij de volwassenen mocht FC SchuHem de grootste beker in ontvangst nemen. Na een sportieve middag volgde een gezellige avond die muzikaal werd omlijst door de band The Fast Lane.

Maandagochtend maakte heel Zwolle zich voor dag en dauw op voor één van de mooiste dagen van het jaar, de Kermismaandag. Met de boemel werd in Groenlo de Koningin van 2018, Lisa Wellink afgehaald waarna een bak koffie, een broodje met gebakken ei en ook een koud biertje werden genuttigd bij Koning Leo Klein Avinck. De zwaaitraditie van de vaandelzwaaiers, begeleid door het Huisorkest werd in de ochtendzon op prachtige wijze in ere gehouden. Daarna barstte de strijd om het Koningschap los. Na 220 schoten was het Robert Wellink die de vogel het laatste zetje gaf en tot Koning werd gekroond. Bij de vrouwen raakte Simone Terbraak met een harde gooi de vogel perfect en keihard raak. Daniël Schuurmans knalde de vogel bij de jeugd eraf en maakte het trio compleet. Het kersverse Koningstrio werd vervolgens in een bomvolle tent met een enthousiast publiek gehuldigd! Daarnaast werden ook Willy Gelink en Jeroen Meekes gehuldigd omdat zij zich al ontzettend lang inzetten voor de Zwolse gemeenschap. Willy zet Zwolle al 50 jaar prachtig op de foto en Jeroen zet zich al 25 jaar in bij Feestvereniging Zwolle. Na een prachtige middag en een oergezellige avond, kan Zwolle terugkijken op een prachtige Kermis!

Prijzen versierde fietsen en wagentjes
Versierde fietsen

  1. Iris Groot Bramel
  2. Madée Ensink
  3. Maud Wolters

Kleine wagens

  1. Dean Roes
  2. Jinte Bongen
  3. Liv, Evy, Finn Bomers

Grote wagens

  1. Groep 8 – Zomer in Zwolle
  2. Ramon, Dion, Travis, Renzo
  3. Familie Meekes, te Brake, Reijerink

Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!