Bron/auteur: Streekgids.nl

Maisdoolhof in de vorm van een bij

ZWILLBROCK(D) – Het maïslabyrint in Zwillbrock ligt net over de grens richting Vreden. In een maïsveld bij de boerderij van de familie Beuting wordt elk jaar op een steenworp afstand van de meeuwenkolonie een groot labyrint aangelegd. In het mais heeft Hendrik Beuting een figuur gemaakt in de vorm van een bij.

Het doolhof aan de Flamingotoute wordt elk jaar uitgebreid met een attractie. Naast de hoofdattractie, het maislabyrint, kan er sinds enkele jaren ook het zeer populaire ‘Boerengolf’ worden gespeeld. Dit jaar is speciaal voor groepen die willen barbecue’n een overkapping gebouwd waar je rustig kunnen genieten van al het lekkers. Nieuw dit jaar is een klimparcours en een grote speeltoren.

Het labyrint heeft elk jaar een andere figuur als route door het mais. Dit jaar is gekozen voor ‘de bij’. Wanneer men besluit door het doolhof te lopen krijgt je bij de ingang een formuliertje mee waarop antwoorden ingevuld kunnen worden. In het doolhof zijn een aantal plekken te vinden waar de vragen worden gesteld.

Klik voor meer informatie

Terwijl ouders iets kunnen gaan drinken kunnen kinderen zich vermaken in het speelparadijs. Er is namelijk een speelschuur, springkussens, zand- en hooi labyrint, strandtent, outdoor tafelvoetbal, boerentuin, speelschip met grote glijbanen en twee kartbanen en zandberg.

Het ‘Doolhof aan de Flamingoroute’ is nog tot 6 oktober geopend en is te vinden de eerste weg rechts na de forellenvijver achter Zwillbrock, als je vanaf Groenlo komt. Groepen vanaf 10 personen dienen zich vooraf te melden: Tel.: 0049 (0) 1752607544. Openingstijden zijn: dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur. Zaterdag en zondag 13.00 tot 19.00 uur, op maandag is het kinderparadijs gesloten.

Voor meer informatie www.zwillbrockirrgarten.de