Home » Groenlo » Mega vangsten tijdens eerste jeugdviswedstrijd

Mega vangsten tijdens eerste jeugdviswedstrijd

187

GROENLO – De beslissing van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) om de jeugdviswedstrijd te verplaatsen van de stadsgracht naar de vijver van de Hartreize blijkt een juiste te zijn geweest. Woensdag 12 juli wisten de deelnemers maar liefst 659 vissen te vangen. Voorzitter Erik Mentink hierover: ‘Bij mijn weten is er tijdens een jeugdwedstrijd in de 79-jarige geschiedenis van de GHV nog nooit zoveel gevangen. We hadden 1 schrijver op 4 vissers gezet die de vangsten moesten noteren. Maar het was haast niet bij te houden. Dat doen we 26 juli anders als we de 2e jeugdwedstrijd houden aan de vijver van de Hartreize’.

Veel vis
Van kinderen hadden we al wel vernomen dat ze bij de vijver van de Hartreize elke minuut wel een visje konden vangen. Maar zoveel vissen in 1 ½ uur dat zie je bijna nooit. Moet je nagaan degene die laatste was had gewoon nog 40 vissen en de winnaar had er zelfs 158.

De vissertjes werden met raad en daad bijgestaan door de Viscoaches en andere vrijwilligers van de GHV en ook menig ouder en buurtbewoner keek z’n ogen uit.

Er kwam ook veel publiek uit de buurt af op deze leuke happening.

Niet optimaal
De GHV wil nog wel in overleg met het Waterschap om deze vijver te optimaliseren voor de jeugd. Vis zit er genoeg maar de oevers zijn te hoog en er staan op drie plekken houten wilgentenen in het water die er ooit ingezet zijn als kunstvoorwerp. Maar dat komt anno 2017 niet uit de verf. Ook zou er her en der nog wat riet verwijderd kunnen worden om nog meer visplekken te creëren.

Al met al kan terug gekeken worden op een zeer geslaagde 1e jeugdwedstrijd. Op woensdag 26 juli om 18.00 uur is het weer verzamelen voor de 2e en laatste wedstrijd. Je hoeft geen lid te zijn van de GHV en als je geen hengel hebt dan ben je ook welkom. Dan kun je een hengel lenen van de GHV. De deelname is wederom gratis en er zijn leuke prijzen te winnen. Bovendien is er voor iedereen die nog geen jeugdacte heeft voor de stadsgracht na afloop een gratis exemplaar. Dus doe allemaal mee op 26 juli en neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee.

Uitslag

  • Thijs Lankeet 158 vissen
  • Jur Pasman 150 vissen
  • Jelle Pangaard             77 vissen
  • Thijn Luttikholt   75 vissen
  • Jurre Hemmink   61 vissen
  • Jens Bax   55 vissen
  • Tess Luttikholt   43 vissen
  • Wiebe Theissen   40 vissen