18 april 2024
Home » Groenlo » Moeizame competitiestart voor Grol

DEURNINGEN / GROENLO – Het leek een makkelijke en mooie start te worden voor Grol 1 in Deurningen afgelopen zondag 22 september. Vlak voor rust stond Grol op een verdiende en ruime 0 – 3 voorsprong. Men had nog geen kans weggegeven, maar in ruim twaalf minuten kantelde de wedstrijd volledig en stond het al weer gelijk. Grol maakte het zichzelf onnodig moeilijk en mocht de handen dicht knijpen dat het uiteindelijk toch nog de volle drie punten naar Groenlo wist mee te nemen: 3 – 4.

Grol startte in de 3e klasse A zonder de geblesseerde Michel Kamphuis en de kersverse vader Ramon Landewers. Grol begon goed door DSVD onder druk te zetten. Na tien minuten leverde dit de 0 – 1 op. Een mooie aanval over links opgezet door Myron Baten en een voorzet van Tycho Riteco werd door Mart Zieverink van 16 meter bekeken ingeschoten. Weer tien minuten later viel de 0 – 2. Een doorkopbal kwam bij Luc Berentsen terecht die eenvoudig de keeper wist te passeren. Na een half uur juichte het publiek voor de 0 – 3, maar het schot van Tycho Riteco ging rakelings naast. Even later weet Tycho wel te scoren na een assist van Mart Zieverink: 0 – 3. Grol was in deze eerste helft heer en meester en gaf geen enkele kans weg. Tot vlak voor rust. Eén moment van onoplettendheid geeft Kas Rensen de kans om de 1 – 3 te scoren. Een prachtdoelpunt in het dak van het doel.

Grol was daarmee gewaarschuwd. Maar in de tweede helft stapelde Grol fout op fout. Knullig balverlies van Wessel Baarslag gaf Wout Arkink de kans om de aansluiting te scoren: 2 – 3. Grol kreeg nog wel twee goede kansen om de voorsprong weer uit te breiden, maar Wouter Rexwinkel schoot ver naast en Tycho Riteco schoot in het zijnet. De verdediging van Grol stond de tweede helft niet goed. DSVD kreeg te veel ruimte. Een sliding van Wessel Baarslag in de 16-meter leverde DSVD een penalty op. Bernd Arkink scoorde hieruit de gelijkmaker: 3 – 3. Het lukte Grol niet meer om aan voetballen te komen. En ook de vele diepe ballen bereikten zelden een medespeler. Het spel en de stemming werd wat grimmiger. Uit een stevige scrimmage bij het doel van DSVD viel de bal wat gelukkig voor de voeten van Thomas Porskamp die, naar even later bleek, de winnende treffer in een leeg doel kon binnentikken: 3 – 4. DSVD was het er niet mee eens en vond de scrimmage een overtreding. De trainer werd met rood van het veld gestuurd, maar scheidsrechter Dave Hoffman keurde de treffer goed.

En daarmee behaalt Grol, na een zeer goede eerste helft en een zeer matige tweede helft, de eerste drie punten in de 3e klasse A.

Dinsdag 24 september staat de Achterhoekcup wedstrijd tegen Varsseveld op het programma. Aanvang 20.00 uur in Varsseveld.

Zondag 29 september speelt Grol de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Avanti Wilskracht. Aanvang 14.30 uur.