N18 tussen Groenlo–Eibergen begin 2018 open voor verkeer

GROENLO – Voor aannemer Noaber18 staat het werk aan de Nieuwe Twenteroute de komende maanden in het teken van afbouwen. Het afbouwen van de weg zelf én de fietstunnels, bruggen en viaducten tussen Groenlo en Enschede. De nieuwe N18 is in het voorjaar van 2018 klaar. Het verkeer gaat de komende maanden bij Groenlo en Eibergen al gebruikmaken van delen van de nieuwe N18.

December 2017
Op 4 december verviel de afslag bij de Marhulzenweg in Groenlo. Gemotoriseerd verkeer ten oosten van de N18 rijdt nu via de kruising met de Vredenseweg over de nieuwe Maarsevonder van en naar bijvoorbeeld tuincentrum Groenrijk.

Januari 2018
Begin januari 2018 vervalt de kruising N18/Vredenseweg. Om de toekomstige N18 te kruisen gaat het verkeer over het nieuwe viaduct in de aansluiting De Laarberg rijden. Aan de oostkant van de toekomstige N18 rijdt het verkeer via twee nieuwe wegen: de Aproche en de Maarsevonder. Aan de westkant van de nieuwe N18 rijdt het verkeer via de bestaande N18.

Januari/februari 2018
In januari/februari volgend jaar neemt Rijkswaterstaat het eerste echte stuk van de nieuwe N18 in gebruik. Het verkeer rijdt dan bij Groenlo de nieuwe N18 op. Weggebruikers rijden over de nieuwe N18 tot voorbij de Landweerdijk in Eibergen. Vanaf dat punt rijdt het verkeer weer over de oude N18. Deze situatie blijft gehandhaafd totdat de gehele weg klaar is. De oude N18 loopt vanaf dat moment parallel aan de nieuwe N18 en is bedoeld voor bestemmingsverkeer. De oude N18 loopt dood, totdat hij in de uiteindelijke situatie is aangesloten op de parallelweg richting de Kiefteweg. De fietstunnel tussen de Molenweg en de Kerkdijk in Hupsel is klaar en in gebruik.

Maart 2018
In maart volgend jaar gaat de fietstunnel tussen de Eschweg en de Maarsevonder in Groenlo open. Dan vervalt de kruising Marhulzenweg/nieuwe N18 ook voor fietsers. In Groenlo sluiten we de Eschweg en de Eibergseweg aan op de oude N18.

Voorjaar 2018
In het aankomend voorjaar is de hele N18 klaar. Op dat moment is ook de oude N18 ter hoogte van de Landweerdijk verbonden met de parallelweg richting de Kiefteweg én in gebruik. Ook de op- en afritten van aansluiting Eibergen zijn dan gereed en opengesteld voor het verkeer, net als de verbinding met de oude N18 en de Kerkdijk.