Home » Groenlo » Nieuw geopende muntenroute markeert 100-jarig bestaan GOV

Nieuw geopende muntenroute markeert 100-jarig bestaan GOV

288

GROENLO – De Groenlose Ondernemersvereniging bestaat 100 jaar en naar aanleiding hiervan bedacht Peter Konings van reclamebureau IdeeMedia een muntenroute door Groenlo. Zaterdag werd de 24e voorlopig de laatste bronzen munt door wethouder Marieke Frank in het beton tussen de straatklinkers van het marktplein gemetseld. “Munten hebben te maken met handel. Groenlo staat in de geschiedenis bekend als een handelsstad”, zegt Konings.

Op 24 historische en andere interessante plekken zijn munten in het wegdek gemetseld. Ze hebben een diameter van 85 millimeter en in elke munt is een unieke afbeelding gegraveerd. Elke munt vertelt een verhaal over de plek, het ambacht of een prent. Een online mobiele website is gekoppeld aan de munten. Via een code ontvangt de wandelaar informatie over de bijzondere plek waar hij staat.

De plaatjes zijn ontworpen door Konings dochter, Doris de Jong uit Amsterdam. “Ze heeft in Gent (België) gewoond en daar is een soortgelijke toeristische route.”
De toeristische route breidt zich elk jaar uit met een stuk of tien munten, vertelt Peter Konings. Zo ontstaat er een soort Grollepedia. Iedereen die meer over een bepaalde locatie weet, kan zijn bijdrage leveren.
De munten voor de route liggen ook buiten de stadsgracht.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen