Home » Regionaal » Voormalige supermarkt Kloetenseweg zoekt nieuwe gebruikers

Voormalige supermarkt Kloetenseweg zoekt nieuwe gebruikers

230

WINTERSWIJK – De supermarkt aan de Kloetenseweg sloot in 2017. En binnenkort staat het hele pand leeg. De laatste gebruiker, cafetaria Het Pelkhuisje, vertrekt later dit jaar. De eigenaren van het pand, Bonum Vastgoed, en de gemeente gaan samen op zoek naar een nieuwe toekomst voor deze plek in het hart van de Pelkwijk. “We zijn er samen wel uit dat er iets totaal nieuws moet komen”, zegt de heer Jannink van Bonum Vastgoed. “Een toekomst met een supermarkt zit er helaas niet in. We hebben navraag gedaan bij alle landelijke supermarktketens, en ook lokaal hebben we ons geïnformeerd. Een supermarkt of andere winkels zullen hier niet komen. Simpelweg omdat ze dat zelf niet willen.”

“We hebben als gemeente gezegd dat we in ieder geval een voorziening voor de buurt en wijk willen op de begane grond. En naar gebruikers daarvoor zijn we nu samen op zoek”, gaat wethouder Wim Aalderink verder. Kandidaten die interesse hebben, kunnen zich bij Bonum Vastgoed melden.

Bonum Vastgoed richt zich ook op de buurt. De heer Jannink; “We willen iets neerzetten waar de buurt echt plezier van gaat hebben. Een plek waar men terecht kan. Waarschijnlijk dus niet meer voor boodschappen, maar wel voor andere zaken die de buurt nodig heeft. We weten nog niet precies wat. We nemen liever even de tijd om goed uit te zoeken wie zich hier zou willen vestigen, dan dat we snel een plan in elkaar zouden steken”.

“Zodra duidelijk is wie zich op de begane grond gaan vestigen, gaan we ook bekijken wat we daarboven willen”, zegt Aalderink. “Dat moet wel bij elkaar en bij de wijk passen. Wat dat wordt bepalen we dus later. En daarover zullen we naar goed Winterswijks gebruik op tijd met de buurt in gesprek gaan”.

“In de tussentijd houden we de situatie goed in de gaten”, verzekert de heer Jannink van Bonum Vastgoed. “We hebben een beheerder aangesteld meteen nadat de eerste meldingen van overlast en vandalisme bij ons binnenkwamen”.

“We zijn blij met de manier waarop Bonum Vastgoed de kwestie aanpakt. We hebben er vertrouwen in dat we samen met de kandidaten die zich bij ons gaan melden en de buurt tot een prima plan zullen komen. Een plan dat past bij deze plek en bij deze buurt”, sluit Wim Aalderink af.