Home » Groenlo » Grol begint met overwinning na winterstop

Grol begint met overwinning na winterstop

832

strong>Pax – Grol 0 – 1

HENGELO/GROENLO – Grol heeft een goede winterstop achter de rug met een aantal succesvolle oefenwedstrijden. Maar een overwinning in de competitie is natuurlijk belangrijker. Op zondag 28 januari hervatte Grol de competitie tegen Pax in Hengelo (Gld). Door afwezigheid van Eduardo de Sousa Cavalcante begon Doné Emaus in de basis.

Het werd geen hoogstaande wedstrijd. Mede door het hobbelige natuurgrasveld en de harde wind. De eerste kansjes waren voor Pax. De eerste grote kans was echter voor Grol. Jordy Oonk stond oog in oog met Pax-keeper Jeroen van der Veen, maar deze keerde de inzet van Jordy met zijn voet. Vlak daarna kwam Grol goed weg toen een inzet, door Wessel Baarslag gekeerd, in de rebound naast werd geschoten. Het spel van Grolkant was onrustig, en het initiatief lag in deze fase bij Pax. Maar desondanks kreeg Grol zijn tweede grote kans. Een kopbal van Michel Kamphuis van dichtbij werd op miraculeuze wijze door Jeroen van der Veen over het doel getikt. Vlak voor rust was het dan toch raak. Door een fout in de verdediging van Pax kwam de bal bij Mathijs Warnar terecht, die de keeper van Pax uitkapte en de bal rustig in het doel wist te schuiven: 0 – 1. Dit was tevens de ruststand.

In het begin van de de tweede helft probeerde Pax snel gelijk te maken, maar de goedkeepende Wessel Baarslag tikte de bal soeverein uit de benedenhoek. Dit herhaalde hij nog driemaal in de tweede helft. Mart Willemsen speelde ook een soevereine wedstrijd, zette de verdediging goed neer en er werden bijna tot geen kansen weggegeven. Pax had wel het meeste balbezit, maar dit leverde dus geen echte kansen op. Het spel aan Grolkant was onrustig, veel lange en onnauwkeurige passes.  Grol had nog een klein kansje via een schot van Mart Zieverink uit een corner dat net overging. Voor de rest gebeurde er niet zoveel in de tweede helft. Arbiter Hoffmann telde er maar liefst vier minuten bij. Het werd nog even spannend, maar Grol hield stand en behaalde drie belangrijke punten voor de competitie.

Grol blijft daarmee op de derde positie in 3C. Komende zondag speelt Grol thuis tegen nummer zes OBW uit Zevenaar. Aanvang 14.30 uur.