21 april 2024
Home » Prachtig 85-jarig jubileumweekend Meifeest Zwolle

Prachtig 85-jarig jubileumweekend Meifeest Zwolle

286

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

ZWOLLE bi’j Groenlo – Afgelopen weekend vond op feestterrein ’t Strootman voor de 85e keer het Zwolse Meifeest plaats. Dit jubileumjaar is in het weekend van 17, 18 en 19 mei goed gevierd met op vrijdagavond Zwolle Live als opening van het Meifeest. Door 50 muzikanten uit Zwolle is een avondvullend muziekprogramma neergezet. Met ‘Bun zo bli’j dat Zwolle besteet’ werd de avond afgetrapt door het Jeugddweilorkest en vervolgens werd het toepasselijke eerste nummer ‘Laat het vanavond gebeuren’ van De Dijk door een volle feesttent aanschouwd. Er volgde een avond vol verscheidenheid aan talent en muziek waar zowel het publiek als de muzikanten zichtbaar van genoten. Een prachtige avond waar het motto ‘Met mekare, veur mekare’ volledig tot zijn recht kwam!

Op zaterdagmiddag was het podium wederom gevuld met Zwols aanstormend talent tijdens de Playbackshow. Met optredens van Normaal tot aan Michael Jackson heeft de basisschooljeugd zich van zijn beste kant laten zien, waarna buiten in de stralende zon een echte auto werd gepimpt en de kinderen geschminkt konden worden. Vervolgens werden de prijzen van de Playbackshow verdeeld.

Onderbouw:
1. Jongens en meisjes van groep 5 – Michael Jackson, Thriller
2. Jongens en meisjes van groep 1, 2 en 3 – Links Rechts, Snollebollekes
3. Evi Bomers, Julia Roes, Esmee Rootinck – Hardstyle Oya Lélé, K3

Bovenbouw:
1. Renzo te Bogt, Travis Reijerink, Ramon te Braak – Postbode, Normaal
2. Nina Everink, Tess Meekes, Kim Reijerink – Old Town Road, Lil Nas X
4. Chiel te Brake, Bryan Meekes, Jelle Laurijs, Dean Roes, Wout Halleriet, Toon Hulshoff, Dion te Bogt, Ruben Meekes – Mix van 6 nummers

Zaterdagavond was de tent wederom goed gevuld en met muziek van de coverband Lead werd samen geproost op een gezellige avond en werd er een goed feestje gebouwd.

Zondagochtend kwamen de inwoners van Zwolle massaal naar de feesttent voor de Jubileumbrunch. In een volle tent werden heerlijke broodjes, eitjes en salades genuttigd om de dag op z’n best te starten. Met deze goede bodem zijn vervolgens 16 teams bij de volwassenen en 6 teams bij de jeugd de strijd aangegaan bij het volleybaltoernooi. Onder zomerse temperaturen ging de strijd los, waarna in de finale team De Kaarters het opnam tegen team De Zwolse Keet 1. De Kaarters wisten het beste met de hete temperaturen om te gaan en mochten de grootste beker in ontvangst nemen. De Zwolse Keet 1 was een trotse winnaar van de tweede plaats. Team YMCS wist in de verliezersfinale te winnen van team FC Schuhem en sleepte daarmee de derde prijs in de wacht. Bij de jeugd heeft team Keet de Kapschuur de eerste plaats bemachtigd. De tweede prijs was voor team Rien en Chiel en de derde prijs is uitgereikt aan de Amaze-Balls. Na het verdelen van de prijzen werd door jong en oud genoten van de waterbaan en tot slot werd een laatste dansje en drankje gevierd in de tent bij DJ Bacchie!