Recreanten HV Grol – Recreanten Erix Lichtenvoorde

GROENLO – Op vrijdag 12 januari 2018 speelden de dames van het recreantenteam van HV Grol de wedstrijd tegen de koploper in de recreanten competitie: Erix. Voor de wedstrijd is eigenlijk al duidelijk wie de punten na afloop mee naar huis mag nemen. Maar er moet natuurlijk nog wel gespeeld worden en de dames van Grol gaan er gewoon voor.

Vol enthousiasme starten ze de wedstrijd. Ook de coach is duidelijk van plan er helemaal voor te gaan. Er wordt vanaf het begin mandekking gegeven op één van de talentvolle speelsters van Erix. ‘BREEK AF, BREEK AF,’ wordt er gecoacht vanaf de zijlijn. Maar al gauw is te zien dat Erix de wind mee heeft, ze razen over Grol heen. Als er dan eindelijk een kans voor Grol is door een te nemen penalty, wordt die helaas gemist. Net voor het rustsignaal weet Grol nog net eenmaal te scoren.

In de rust wordt er een doel gesteld. Nog meer en sneller afbreken, feller verdedigen en de dames uit Groenlo gaan voor minstens vijf doelpunten. Bij de start van de tweede helft weet Jolanda direct een mooi doelpunt te scoren. Even later weet ook Norty het net te vinden. Maar wederom heeft Erix de wind mee, ze spelen te snel en te tactisch voor Grol.

Uiteindelijk weet Mariska voor Grol de bal nog eenmaal over de doellijn te brengen, een onmogelijk doelpunt. De doelstelling van de rust wordt net niet gehaald. Erix wint zeer overtuigend. Zij gaan met 2 punten en de door Grol ingezette mascotte voor deze wedstrijd, een oranje tuinkabouter, terug naar Lichtenvoorde.
Na afloop was het nog lang gezellig in de kantine.
De einduitslag? Oh ja, 4-29..