Home » Groenlo » Remko Stöteler loot goed en geeft iedereen visles!

Remko Stöteler loot goed en geeft iedereen visles!

268

Weinig vis, maar wel enkele mooie exemplaren.

Na een aantal weken geen wedstrijden meer gevist te hebben mochten de deelnemers afgelopen zondag weer aan de bak. Helaas meerdere afwezigen vandaag (afgemeld, niet afgemeld en  verslapen)  waardoor er twee vakken van drie uitgezet werd met veel ruimte tussen de deelnemers. De zes aanwezige deelnemers waren allen mooi op tijd aanwezig zodat er tijdig geloot kon worden. Na het loten nog ff lopen en opbouwen.

Om half acht kon er begonnen worden en vlogen de goed gevulde korven naar de gekozen afstand. .

In vak A, achter op het parcours, was het Remko Stöteler die liet zien dat hij snode plannen had. Binnen een minuut was hij al aan het scheppen, de andere twee heren (Vincent te Brake en Ivo te Kortschot) hadden het nakijken. Niet veel later zagen ze Remko weer scheppen… Beide heren hadden sporadische beet en wisten gelukkig een visje te vangen. Remko bleef echter gewoon door vangen. Het eerste anderhalve uur verdween de een na de ander vis in zijn leefnet. Bij Vincent en Ivo was het peuteren. Ivo wist wel een bak van een voorn (1605 gram!!) te vangen wat de dag nog een beetje goed maakte. Na anderhalf uur kwam de klad er in sporadisch werd er iets gezien wat op een beet leek. De enige in dit vak die nog een vis wist te vangen was Remko. Remko wist strak vissend weer met de vakwinst aan de haal te gaan.

In vak B was het niet veel anders dan in vak A. Het eerste anderhalf uur werd de meeste vis gevangen, daarna was het ook schrapen. De heren moesten hard werken voor een visje. Na een kleine twee uur vissen kreeg Rob Beerten iets wat op een beet leek, na het zetten van de haak werd al snel duidelijk  dat dit weleens de gewenste bonus vis was. Na een paar minuten lag er een pracht van een barbeel van ongeveer 3 kilo in het schepnet.

Daarna werd het weer angstvallig stil.. af en toe een tikje en dat was het.. Na twee derde van de wedstrijd wist ook Theo Wayerdink een barbeel te vangen, nog groter dan die van Rob. Wie zo er met de vakwinst aan de haal gaan..? De heren met een barbeel in hun net of toch Bennie Rooks..? Bennie wist de meeste vis, mooie voorn en winde, in het eerste uur te vangen en daarna was het ook voor hem schrapen..

 

De vangsten waren teleurstellend, en volgens collega vissers aan de overkant had het meerdere oorzaken. Het waterpeil is te hard gezakt, de mist en de draaiende wind de dagen voor de wedstrijd.

In totaal is er door zes deelnemers 23980 gram gevangen. In vak A was dit 12435 gram en vak B 11545 gram.

Uitslag 3de wedstrijd IJsselCup 2017:
 
Vak A:

1. Remko Stöteler 9445 gr 1 pnt.
2. Ivo te Kortschot 2345 gr 2 pnt
3. Vincent te Brake  645 gr 3 pnt

 

Vak B:

1. Rob Beerten 4300 gr 1 pnt.
2. Theo Wayerdink 3690 gr 2 pnt.
3. Bennie Rooks 3555 gr 3 pnt.

 

Stand na de 3de wedstrijd:

1. Bennie Rooks 10175 gr 6 pnt.
2. Rob Beerten  9390 gr 6 pnt.
3. Remko Stöteler 17215 gr 7 pnt.
4. Henk Geurkink 15010 gr 7 pnt.
5. Rene Molenveld 10220 gr 8 pnt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is de vierde wedstrijd om de Grachtencompetitie deze wordt gevist op zondag 3 september. De eerst volgende wedstrijd om de IJsselCup staat op de agenda voor zondag 17 september, locatie is weer de windmolens in Zutphen.