Home » Groenlo » Marianum viert 75-jarig jubileum op 5 oktober

Marianum viert 75-jarig jubileum op 5 oktober

982

GROENLO – Op 5 oktober 2023, de dag van de Leraar, viert Scholengemeenschap Marianum haar 75-jarig bestaan. Het startsein voor de festiviteiten wordt gegeven op zaterdag 30 september om 17.15 uur, wanneer de heer Kothuis en mevrouw Burema gezamenlijk de vlag hijsen aan de Deken Hooijmansingel 1.

Na de officiële handeling begint om 18.00 uur een reünie waar Marianum ongeveer 1.500 oud-leerlingen verwacht. Tot 22.00 uur kunnen zij elkaar ontmoeten in het schoolgebouw, verdeeld in sferen van verschillende decennia. Voorafgaand aan de reünie, van 17.00 uur tot 18.00 uur, is er een voorprogramma speciaal voor oud-medewerkers van Marianum.

Aanmelding en Programma
Geïnteresseerden voor de reünie kunnen zich aanmelden en extra informatie vinden op de website van het evenement: 75 jaar Marianum. In de week van 5 oktober is er ook een speciaal lesprogramma en een feest voor de huidige leerlingen en medewerkers.

Geschiedenis van Marianum
Marianum, gesticht in 1948 door de Maristen, begon als een katholieke HBS, en ontwikkelde zich door de jaren heen tot een school voor diverse onderwijsniveaus. Na verschillende fusies en onder nieuw bevoegd gezag van Stichting Carmelcollege, is Marianum uitgegroeid tot de huidige vorm.