Home » Groenlo » S.v.Grol en Vincentius zorgen voor kerstcadeaus 

S.v.Grol en Vincentius zorgen voor kerstcadeaus 

589

GROENLO – Vandaag de dag kun je minder kopen voor je geld dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen het financieel moeilijk hebben. S.v.Grol en Vincentius in Groenlo hebben daarom de handen ineen geslagen en een sympathieke kerstactie bedacht. In  december willen Grol en Vincentius zo veel mogelijk kerstbonnen van € 50 – die bij de plaatselijke Albert Heijn Wallerbosch en Jumbo Bennink te besteden zijn uitdelen aan personen en gezinnen die het nodig hebben.

Geen afscheidsbijeenkomst voorzitter Scheinck
De actie is ontstaan op initiatief van voorzitter Hans Scheinck. Op 8 januari 2023 draagt hij na twaalf jaar het voorzitterschap van de Grol over aan Stan Raben. Op een extra ledenvergadering tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Grol zal deze wisseling aan de leden worden voorgesteld. Zo bepalen de statuten van de Grol.

Hans Scheinck heeft aangegeven geen echt afscheid te willen, maar graag te zien dat Grol met kerst iets doet voor mensen in Groenlo of directe omgeving die het moeilijk hebben. De Vincentius-vereniging werd vervolgens benaderd om samen te werken; zij ziet de  problematiek van dichtbij en zij ondersteunt de actie met inkomsten uit hun winkel. Albert Heijn en Jumbo werden bereid gevonden om een bijdrage te leveren. Zij geven korting aan Grol en Vincentius op de inkoop van de bonnen.

Om zoveel mogelijk mensen blij te kunnen maken wordt Groenlo gevraagd om financieel bij te dragen. Grol hoopt dat (met name) leden, die bijvoorbeeld de tegemoetkoming voor de energiekosten (twee keer € 190) niet echt nodig hebben, gedeeltelijk willen doneren. (De eigen energiemaatschappijen zorgt ervoor dat elk huishouden dit geld krijgt). Ook mensen die geen lid zijn van de voetbalvereniging  kunnen een bedrag storten. Daarvoor is een speciale bankrekening geopend.

NL74RABO 0103 4648 40
Op naam van: SV Grol
Omschrijving: Kerstactie Grol
Het zou fijn zijn als de overschrijving voor 15 december wordt gedaan.