Foto: Marcel Houwer|

Schaatsen in Grolle op de gracht

Deel dit bericht

GROENLO – De schaatsen zijn weer uit het vet gehaald en dan zou je denken dat er geschaatst kan worden op de ijsbaan ‘De Halve Moan’. De baan, die ligt op het schootsveld wordt 1 keer in twee jaar gebruikt door de ‘Slag om Grolle’. De ijsbaan is speciaal aangelegd om veilig en snel te kunnen schaatsen.

De Grolse ijsmeesters betreuren dat er nu niet geschaatst kan worden en dat heeft allemaal te maken met de RIVM voorschriften, laten ze weten in de Groenlose gids. Er moet anderhalve meter afstand worden gehouden en een coronacoördinator aanwezig zijn. Tevens moeten er afgesloten in- en uitgangen zijn en gewerkt worden met tijdsloten. Een onmogelijke taak om uit te voeren laten de ijsmeesters weten.

Desondanks wagen sommigen zich toch op de Grolse gracht waar ook ijs ligt. Daar werd vandaag (lees vrijdag 12 februari) al redelijk veel gebruik van gemaakt. Een woordvoerder van de gemeente Oost Gelre laat weten dat ook op het ijs, als de Grolse gracht, de huidige RIVM maatregelen, zoals groepsvorming en anderhalve meter afstand gehandhaafd dienen te worden.

Op het artikel in de Groenlose gids, dat de Grolse ijsbaan niet open gaat, wordt op Facebook met veel onbegrip gereageerd.

Volgens de weervoorspelling zet na het weekend de dooi weer in.