24 april 2024
Home » Groenlo » Sociëteit SOIT zet zich in voor het goede doel

Sociëteit SOIT zet zich in voor het goede doel

387

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Ook dit jaar zetten de vrouwen Sociëteit SOIT zich in voor het goede doel van Stieneke de Wind. Vanaf half november verkoopt SOIT tweedehandspullen in Groenlo. De verkoop vindt plaats in het pand van Wallerbosch, waar voorheen Hans Textiel zat. De winkel is gevuld met onder andere speelgoed, kleding, huisraad en nog veel meer.

De opbrengst van de verkoop gaat naar Dr. Stieneke de Wind. Zij is arts en werkt op freelance basis in een aantal ziekenhuizen in Oost Congo, Kenia, Uganda en Tanzania. De werkzaamheden die zij daar uitvoert zijn heel divers, er is speciale aandacht voor vrouwen die na een zware bevalling een blaaslekkage hebben overgehouden ten gevolge van V.V.F. Vesico Vaginale Fistel.

Ook hersteld ze zogenaamde ‘hazenlipjes’ en aangeboren misvormingen aan het gezicht aan de hand van plastische/chirurgische operaties.

De opbrengst van de verkoop in de winkel wordt in de HAZELI Foundation gestort. Van dit geld worden kinderen, maar ook steeds meer volwassenen geholpen aan schisis, ook wel hazenlip genoemd. Dit komt veelal voor in Afrika. De kinderen kunnen vaak niet geholpen worden omdat de ouders het niet kunnen betalen. Uit de opbrengsten van de winkel kan Stieneke de onkosten aan het ziekenhuis betalen. Voor de kinderen met deze aandoening betekend dat ze niet meer worden verstoten door hun uiterlijk maar een toekomst hebben.

De winkel in Groenlo is geopend op vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30- tot 17.00 uur.