Spanning stijgt in de Grachtencompetitie

GROENLO – Op zondag 8 september is weer een start gemaakt met het 2e gedeelte van de Grachtencompetitie. Om 7.00 uur hadden de deelnemers zich verzameld op de parkeerplaats bij de Jumbo alwaar geloot zou worden. De loting had een vlot verloop en al snel konden de vissers de gelote visstekken opzoeken. In verband met de werkzaamheden aan de beschoeiing kon nog niet worden gevist op de Houtwal of Halve Maan. De wedstrijdcommissie had ditmaal gekozen voor twee vakken te weten Hertenkamp en de Kloostertuin. Helaas waren er een paar afmeldingen.

De wedstrijd
Om 8.00 uur klonk het beginsignaal en de weersomstandigheden waren niet best. Het regende en de temperatuur was inmiddels gezakt naar zo’n 15 graden. Maar al snel verdween de regen en ook de wind ging liggen en toen kon er lekker gevist worden. In het vak Hertenkamp werd de meeste vissen gevangen ook qua gewicht. In het vak Kloostertuin was het jeugdige talent Thijn Luttikholt die met 42 vissen en een gewicht van 950 gram eerste werd. Tweede werd hier Jur Pasman met 38 vissen en 820 gram. Een goede derde werd Steven Groot Severt met 29 vissen en 510 gram.

In het vak Hertenkamp werd Ruud Pasman eerste met 68 vissen en 1210 gram. Tweede werd Georg Hoppe met 52 vissen en 2270 gram en derde werd Robert Lankheet met 33 vissen en 800 gram. In geen van de vakken werden brasems gevangen.

Al met al is het op dit moment ontzettend spannende geworden in de Grachtencompetitie. Dat beloofd wat voor de volgende twee wedstrijden die gehouden worden op zondag 22 september en zondag 13 oktober. Er kan nog van alles gebeuren. Voor de volledige uitslag en stand zie www.visseningroenlo.nl


Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.