Succesvolle start Open Zomeravondcompetitie


GROENLO – Er kan goed worden teruggekeken op de eerste Open Zomeravondcompetitie viswedstrijd aan de Groenlose stadsgracht. Dat is de conclusie die al wel getrokken kan worden. Zowel de deelnemers aan de IJsselcup als die aan de Grachtencompetitie deden mee en nog een enkeling die aan geen van beide competities mee doet waren present. Vijftien deelnemers ondanks de zinderende hitte. Er was dan ook een mooi parcours uitgezet op woensdag 18 juni aan de boorden van de oude stadsgracht.

5 Meter
Met deze serie wedstrijden mag met een maximale hengellengte van 5 meter worden gevist en dat is uniek in de regio. De Groenlose Hengelsport Vereniging staat er om bekend dat ze trendsetter is met dit soort unieke viswedstrijden. Tijdens wedstrijden aan de stadsgracht merkten we dat de vis vaak kort onder het kantje gevangen worden op 5 meter aldus een zegsman van de Groenlose Hengelsport Vereniging. En zo is eigenlijk deze speciale serie wedstrijden ‘geboren’.

De wedstrijd
De loting had plaats op de Maliebaan en al snel konden de visplekken worden opgebouwd. Maar dit had iedereen snel voor mekaar omdat men niet veel visspullen bij zich had. Het was vissen onder het motto ‘back to basic’. Lekker eenvoudig en ontspannen vissen. Ook jeugdlid Thijn Luttikholt deed mee, maar viel niet in de prijzen. De wedstrijd duurde ‘maar’ 2 ½ uur en in het laatste half uur ving Frank Bomers nog twee prachtige ‘platten’ ofwel brasems wat hem uiteindelijk de winst opleverde. Om 21.00 uur klonk het eindsignaal en kon de gevangen vis gewogen worden. Na het wegen werden de dagprijzen uitgereikt en Remco Stöteler gaf zijn gewonnen prijs aan Thijn Luttikholt. Een mooie geste van Remco.

De volgende wedstrijd voor de Open Zomeravondcompetitie wordt op dinsdag 2 juli gevist. Het is een Open wedstrijd dus iedereen kan mee doen, ook al kom je niet uit Groenlo. De jeugd vist gratis mee. Bij elke wedstrijd zijn er mooie dagprijzen.

Uitslag 18 juni 2019
Frank Bomers 3.230 gram
Toon Heinsman 1.380 gram
Gerrit Oosterholt 995 gram
Frans Oosterholt 815 gram
Remco Stöteler 765 gram
Robert Lankheet 735 gram
Erik Mentink 705 gram
Rene Molenveld 675 gram
Leo te Koppel 660 gram
Leo Helmers 640 gram


Bron: GHV
Foto: PR


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.