20 mei 2024
Home » Groenlo » Techniek dag in Groenlo trekt grote belangstelling

Techniek dag in Groenlo trekt grote belangstelling

571

GROENLO – Op 13 april werd in Groenlo, tijdens de Week van de Techniek, de Techniek dag gehouden. Deze dag is georganiseerd door de thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt van de 8RHK ambassadeurs en Sterk Techniek Onderwijs. Het evenement trok duizenden bezoekers.

Tijdens de Techniekdag openden de bedrijven Rouwmaat en Klein Gunnewiek hun deuren voor het publiek. Bezoekers kregen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van deze bedrijven en te leren over de processen en technieken die zij toepassen. Rouwmaat gaf demonstraties over hun specialismen in terreinontwikkeling, afval- en grondstoffenverwerking. Bij Klein Gunnewiek konden bezoekers een rondleiding volgen door hun geavanceerde magazijnen en werkplaatsen.

Naast deze gastbedrijven waren er ook stands van vele andere technische bedrijven, scholen, werkgeversorganisaties, en uitzendbureaus aanwezig. Deze deelnemers presenteerden een breed scala aan technische innovaties en onderwijsmogelijkheden, waarmee zij de interesse in technische beroepen onder jongeren willen bevorderen.

De Techniekdag in Groenlo is een belangrijk evenement binnen de Week van de Techniek, dat niet alleen de veelzijdigheid van de technieksector benadrukt, maar ook de regionale inzet toont om jongeren te enthousiasmeren voor technische vakgebieden.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!