Home » Archief » Vervanging vloer trans Calixtus basiliek Groenlo in gang gezet

Vervanging vloer trans Calixtus basiliek Groenlo in gang gezet

1828

GROENLO – De vloer van de trans van de Calixtus basiliek in Groenlo wordt momenteel vervangen. De huidige houten vloer maakt plaats voor een vloer van ijzeren roosters. Op maandag 25 september zijn de benodigde stalen constructies, waarin de roosters geplaatst zullen worden, 42 meter omhoog getakeld. Acht vrijwilligers zijn betrokken bij deze werkzaamheden.

Tijdens het plaatsen van de roosters zal de trans tijdelijk niet toegankelijk zijn voor bezoekers, hoewel de toren van de basiliek wel open blijft. De bestaande vloer van de trans, momenteel van zink, blijft begaanbaar tot de nieuwe vloer is geïnstalleerd. De naar boven getakelde ijzeren constructies wegen in totaal ruim 75 kilogram. Na voltooiing van de werkzaamheden zullen bezoekers de trans weer kunnen betreden.

De toren van de H. Calixtus Basiliek is een belangrijk herkenningspunt voor de stad Groenlo. Het beklimmen van de toren biedt een unieke ervaring met een uitzicht over Groenlo en de verre omgeving. Bij helder weer strekt het panorama zich uit over wel 40 kilometer. De toren bereikt een hoogte van 75,0 meter (bovenkant haan), en biedt vanaf ruim 41 meter hoogte een indrukwekkend uitzicht.

Voor meer informatie over he beklimmen van de toren, klik dan hier