Home » Landelijk » 130.000 kinderen deelnemen aan Kinderpostzegelactie 2023

130.000 kinderen deelnemen aan Kinderpostzegelactie 2023

1767

LANDELIJK – Vanaf 27 september zullen 130.000 kinderen door heel Nederland deuren afgaan voor de verkoop van kinderpostzegels. Deze editie van de kinderpostzegelactie toont LEGO® minifiguren op de zegels, samen met andere producten. De opbrengsten van deze actie zijn bestemd voor kinderen die te maken hebben met uitdagingen zoals armoede, eenzaamheid of thuisproblematiek.

Het thema voor de kinderpostzegelactie van 2023 is “Laat ieder kind meedoen.” Op 5 september was er een evenement ter inleiding van dit thema. Gedurende dit evenement bouwden leerlingen samen met Youtubers Quinn en Aaron en actrice Barbara Sloesen een gedeelte van het postzegelvel voor dit jaar na, met behulp van LEGO stenen. Op 27 september wordt het voltooiende deel van het mozaïek gepresenteerd, waarmee tevens het begin van de 75e editie van de kinderpostzegelactie wordt aangekondigd.

Sofie Vriends, directeur van Kinderpostzegels, gaf aan dat dit initiatief bedoeld is om kinderen meer te betrekken bij de kinderpostzegelactie.

Buiten de kinderpostzegels zijn er ook diverse andere producten beschikbaar voor aankoop, zowel aan de deur als via de officiële webshop. De opbrengsten gaan naar specifieke projecten, zoals het verstrekken van schoolontbijten, schoolbenodigdheden, of het koppelen van een kind aan een begeleider.

Bron(nen) & Afbeelding(en)