Voetbalverenigingen VIOS en Grol starten samenwerking

GROENLO/BELTRUM – Het is een ontwikkeling waar velen misschien nog even aan moeten wennen. Wedstrijden tussen VIOS en Grol worden al jaren gekenmerkt door wederzijdse rivaliteit. De tweede damesteams van beide verenigingen doorbreken de grens tussen Beltrum en Groenlo en vormen met ingang van seizoen 2016-2017 samen één team: VIOS B/Grol VR2. Deze week keurde de KNVB de samenwerking goed.

Gewoon lekker voetballen: daar gaat het uiteindelijk om
Zowel Rudi Porskamp van Grol en Gerrit Hilhorst van VIOS Beltrum vonden het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Rudi: “Bij Grol hebben we te weinig speelsters voor een volwaardig tweede vrouwenteam en VIOS kiest er bewust voor om de Meisjes A nog een seizoen bij elkaar te houden. Via de prima contacten over en weer is de oplossing snel ontstaan”, aldus seniorenbestuurslid Porskamp. “Natuurlijk waren er nog wat praktische zaken te regelen, maar de dames noemen dit bijzaken” vult Gerrit Hilhorst aan. Hij begeleidt als huidige trainer/leider van de VIOS-dames met ondersteuning van collega coach Barry ten Have de samenwerking vanuit de Beltrumse vereniging.

Speelsters behartigen gezamenlijke belangen
Beide verenigingen leveren de kaderfunctionarissen. Patrick Pos wordt de trainer en Ashly Klein Gunnewiek met Loes Hummelink zullen als leidsters fungeren. Maartje Dute is de grensrechter en Miriam Pos wordt de verzorgster. De trainingen en wedstrijden zijn per toerbeurt in Beltrum en Groenlo. Ook voor het tenue is een mooi compromis gevonden: er komt een nieuw tenue in neutrale kleuren.

Ook voor andere praktische zaken zal een te benoemen gecombineerde ‘spelersraad’ hiervoor oplossingen gaan zoeken. Voorlopig zullen Jamie Pos, Deborah Verhey (Grol) Janneke te Stroete en Kim Visser (VIOS) de gezamenlijke belangen van het nieuwe combinatieteam behartigen.

Win-win
Beide voetbalbesturen zijn tevreden over de samenwerking. ”Het voetballandschap verandert snel en goede buren zijn dan alleen maar gemakkelijk”, aldus damescoördinator Nathalie Wientjes van SV Grol. “Het gaat tenslotte om het voetballen en dat is nu perfect geregeld!”