13 april 2024
Home » Vragen over onveilige verkeerssituatie vanavond in de raad

Vragen over onveilige verkeerssituatie vanavond in de raad

208

GROENLO – Op het moment van schrijven zijn er bijna 1.600 handtekeningen binnen om aandacht te vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie bij de splitsing Winterswijkseweg / Oude Winterswijkseweg ter hoogte van de Rabobank in Groenlo. Wilma van der Donk, Arjan Hagens en Arjen de Haan zijn begin deze week een Petitie gestart op internet om aandacht te vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie. In één dag waren er al 1.000 handtekeningen binnen.

Sinds de aanleg van de nieuwe N18 heeft Groenlo twee mogelijkheden om naar de N18 te komen; via de nieuwe aansluiting bij Laarberg en via de provinciale weg N319. De aansluitingen van de Winterswijkseweg op de N319 en de splitsing bij de Rabobank zijn als gevolg daarvan drukker geworden.

Vanavond (lees dinsdag 18 december) zullen de VVD en de PvdA vragen stellen over de verkeerssituatie bij de Winterswijkseweg. Daarbij wordt door de VVD voor gesteld om een verbod op vrachtverkeer in te stellen voor Industrieweg (splitsing Oude Winterswijkseweg t/m autogarage Arink) en voor de Parallelweg. De PvdA vraagt zich onder andere of de aanleg van een rotonde een haalbare optie is.

De vragen worden gesteld tijdens het vragenuur, aan het begin van de Raadsvergadering. De vergadering begint om 19:30 uur in gemeenteraadszaal in het stadhuis in Groenlo. Deze is ook live te volgen via https://oost-gelre.raadsinformatie.nl/live