24 april 2024
Home » Groenlo » Boomfeestdag in Oost Gelre

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO/HARREVELD – Leerlingen van groep zeven en acht van de Willibrordusschool in Groenlo hebben \wWoensdag 18 maart meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag. Deze heeft dit jaar als thema: Bomen en water en werd voor de 59ste keer georganiseerd.

De gemeente Oost Gelre doet al jaren actief mee. Dit jaar was het de beurt aan de leerlingen van Willibrordusschool in Groenlo én van de Canisiusschool in Harreveld. In Groenlo hielp wethouder René Hoijtink mee met het planten van de bomen. Wethouder Vincent van Uem stak in Harreveld de handen uit de mouwen.

De dag stond voor de leerlingen van de Willibrordusschool helemaal in het teken van bomen. In de klas werd een ‘boodschap voor de toekomst’ geschreven die in een fles mee onder de boom ging. Het planten van 30 eiken en 3 rode beuken gebeurde op het nieuwe bolwerk bij Jongensstad van Scouting Groenlo, onder toeziend oog Van de Bomenwacht Oost Gelre. Het vestingwerk waarop de bomen zijn geplant heeft (nog niet officieel) de naam het Ludgerbolwerk gekregen.

In Harreveld gingen leerlingen van groep 7 en groep 8 van de Canisiusschool diverse elzen planten aan de Looweg (binnenweg richting basisschool). Dit gebeurde in samenwerking met de Bomenwacht Oost Gelre. Hier was het wethouder Vincent van Uem die de leerlingen vertelde hoe belangrijk bomen zijn voor mensen. Het plan voor de aanplant van de bomen is ingediend en wordt ondersteund door de Belangenvereniging Harreveld.

Op 10 april 1957 werd de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd. In de laatste 58 jaar zijn er meer dan tien miljoen bomen op de Nationale Boomfeestdag geplant, dat zijn ruim 4.000 voetbalvelden. In de gemeente Oost Gelre zijn ruim 38.000 geregisterde bomen waarvoor de gemeente verantwoordelijk is.