24 april 2024
Home » Harreveld » Carnaval leeft in Harreveld

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

HARREVELD – Carnavalsvereniging ‘de Zandbieters’ is al weken bezig met de voorbereidingen van de carnavalsweek, die a.s. woensdag 11 februari begint met het bezoek van Prins Rob II en Prinses Aleike aan de peuters op de Canisiusschool. Na het ziekenbezoek op donderdagavond is het vrijdag overdag de beurt aan de basisschoolleerlingen en ‘s avonds aan de tieners op de Teenageparty!

Dit jaar wordt op de zaterdagavond (14 februari) extra aandacht besteed aan de kerkdienst voorafgaand aan de 50+ avond. De pastoor heeft de carnavalsvereniging verzocht om de mensen dit jaar verkleed te laten komen voor een echte carnavals mis, om zo in de kerk al de sfeer er in te brengen.

Zondag 15 februari ‘s middags om 14.30 uur staan alle wagens klaar om door het dorp te trekken voor de Grote Carnavalsoptocht; met voor elke wijk drie onderdelen, meestal twee wagens en een kindergroep. Daarbij vullen de individuele groepen de optocht aan, evenals de wagen van de Raad van Elf en de muziekverenigingen. De optocht is een verzameling van wagens die actuele thema’s met humor brengen.

‘s Avonds is de prijsuitreiking rond 18 uur. Het middelpunt van deze dag waar iedereen naar toeleeft. Na de prijsuitreiking brengt de band ‘Night Wind de boel aan de gang om alle wijken en wagenbouwers tot ver in de avond te vermaken. Maandag 16 februari om 12.11 uur is de officiële bekendmaking van de Kruukskeontvanger (het Kruukske van Verdienste) van 2015. Waarna op dinsdagavond de carnavalsweek afgesloten wordt met het Slotbal en het ‘haring happen’.