24 april 2024
Home » Harreveld » Heel Harreveld van de partij bij hun jubilerende St. Agatha

Heel Harreveld van de partij bij hun jubilerende St. Agatha

735

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

HARREVELD – Het balkon van de sportzaal van dorpshuis ’t Kempken moest erbij open. Heel Harreveld was van de partij toen Muziekvereniging St. Agatha op 19 december hun 50-jarige bestaan inluidde met een sprankelend musicalconcert. Oud-leden speelden mee. Enkele zangtalenten uit Harreveldse popbandjes en een koorlid zongen de soundtracks. “Het was veel drukker dan verwacht”, laat bestuurslid Ivo Kampshof weten. “Meer kon er niet in, én dat te bedenken dat er op die avond veel te doen was in de regio.”

Muziekvereniging St.-Agatha kan terugkijken op een goede start van het jubileumjaar. “De bezoekers hebben ervan genoten en we hebben zelfs nieuwe leden aan ons optreden overgehouden. Een groepje oud-leden dat meespeelde, wil het hele jubileumjaar blijven meespelen. Het musicalconcert heeft, gezien de vele positieve reacties uit Harreveld, indruk gemaakt op de bezoekers. Er hing een goede sfeer in het dorpshuis”, vertelt Ivo Kampshof. Tot uit Utrecht een Eindhoven waren oud-Harrevelders naar het concert van St.-Agatha gekomen.

“We hopen dat ook de mensen op  het balkon alles goed hebben kunnen zien.” De Harreveldse muziekvereniging had de sportzaal in een decembersfeer gebracht. Op de achtergrond van het opgebouwde muziekpodium waren op een multimediaal scherm videobeelden uit de musicals te zien. “Gedurende het concert kwam er steeds meer bij. We hebben naarmate het concert vorderde meer zang ingebracht. De slotreeks met de soudtrack van Grease en Brand new day uit The Wiz vormde de climax van de avond. We kregen een luid applaus.”

‘Op zoek naar het verdwenen geluid’
Het tweede optreden is in het weekend van 16 en 17 april. Het is een concert dat speciaal voor de Harreveldse jeugd op het programma van het jubileumjaar staat. In aanloop bezoekt muziekvereniging St.-Agatha daarvoor  de Canisiusschool. Onder het mom van ‘op zoek naar het verdwenen geluid’, geven ze gastlessen over muziek in Harreveld. Op de bewuste uitvoering in april worden verhalen van een verteller met muziek van St.-Agatha omlijst. Deze verhalen worden aangevuld met foto- en videomateriaal. Voor de opleiding van jeugdige muziektalenten werkt St.-Agatha al vele jaren samen met Harmonie Zieuwent-Mariënvelde.