Home » Holterhoek » Carnaval in Holterhoek 2023: nieuwe president én prinsenpaar

Carnaval in Holterhoek 2023: nieuwe president én prinsenpaar

2138

HOLTERHOEK – Zaterdagavond 11 februari was na twee jaar eindelijk weer de jaarlijkse carnavalsavond bij de Holtkleuvers. Tijdens deze avond werd afscheid genomen, maar ook de nieuwe president én het nieuwe prinsenpaar bekend gemaakt! Jeroen Berentsen is de nieuwe president van de Holtkleuvers. Prins Michel Grootholt & Adjudant Gilbert Heutinck werden onthuld als het nieuwe prinsenpaar en mogen dit jaar regeren over de Holtkleuvers.

Klokslag 20.11 uur opent aftredend president Theo Huls afgelopen zaterdagavond de avond van de Holtkleuvers. Samen met de Raad van Elf, de Grensmarietjes en het oude prinsenpaar Jeroen en Carola treden zij de zaal binnen om er weer een legendarische avond van te maken.

Een avond dat begint met afscheid: afscheid van het oude prinsenpaar en de oude president. De afscheidsspeech van de oude prins neemt echter een wending die weinig Holtkleuvers zagen aankomen.. Jeroen Berentsen onthult zich namelijk als dé nieuwe president van de Holtkleuvers! Zijn adjudante Carola moet volgens hem niet denken dat zij nu de “first lady” is, maar zij neemt “gewoon” weer plaats in de Raad van Elf.

Dan het afscheid van de oude president. Theo en zijn vrouw Marga hebben 22 jaar het carnaval mede georganiseerd. Er is voor hun een proclamatie gemaakt waarin 11 eigenschappen worden benoemd die er voor hebben gezorgd dat Theo en Marga dit evenement altijd tot slagen hebben gebracht: tied maken, un schriever, mooie kleding, improviseren, nieuwsgierig, secuur, teamplayer, controlfreak, trouw, handig en niet te vergeten: trots.

Vervolgens begint de spectaculaire onthulling van het nieuwe prinsenpaar. Een onthulling waarin een herinnering wordt uitgebeeld hoe een groepje jongeren van tussen de 20-25 jaar het plan vatte om Café Ludwig over te gaan nemen. Onder het genot van bier en ossekamper werd hier talloze keren over gesproken, alleen doorgepakt werd er niet. Wie waren deze jongelui? De nieuwe prins Michel de eerste en zijn adjudant Gilbert komen tevoorschijn. Nadat zij de proclamatie hebben voorgedragen sluiten ze af met hun leus: Wi-j loaat het d’r dunne deur lop’n!

Het programma werd vervolgd met optredens van de Grensmarietjes, Bas de Stofjas en een optreden van getalenteerde dames uit Holterhoek met “Black en White”. Het officiële programma werd afgesloten met een optreden van heren uit Zwilbroek met “Flamingo rockers”, waarna het feest losbarstte onder muzikale begeleiding van DJ Robert.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen