Holterhoekse kermis


HOLTERHOEK – Dit jaar begon het volksfeest van de Holterhoek eerder als andere jaren. 1, 2 en 3 augustus was het zover. Donderdagavond begon het weekend met een toneelavond waar (oud) Holterhoekers onder de naam ‘Kan wat worden (of neet)’ een mooi toneelstuk op de planken hebben gezet. Het trok veel animo. 360 kaarten zijn er verkocht. Een succes wat 2 jaar geleden voor het eerst is opgezet. De bedoeling is dat dit om het jaar wordt voortgezet.

Vrijdagochtend stroomde de Holterhoek weer leeg om het oud schutterskoningspaar en de jeugdkoning van vorig jaar op te halen. Bij terugkomst op het feestterrein stond er een goed verzorgde brunch klaar wie ruim 200 bezoekers getrokken heeft. In de middag stond er volleybal, ballontrappen en krattendans op het programma. Het weer werkte tot midden middag mee.. de laatste paar wedstrijden, waaronder de finale is gespeeld in de regen. Maar de nuchtere Holterhoekers waren blij met de regen in dit droge seizoen. De finale volleybal was tussen de winnaars van 2018; de Noachweg en ‘Camping Helmers’. Deze ‘Camping Helmers’ heeft de finale van dit jaar gewonnen. Vrijdagavond was het een gezellige avond onder muzikale klanken van de Ploddeband. Er waren meer bezoekers als andere jaren, namelijk 200. Al met al een geslaagde en gezellige avond!

Zaterdag stond het vogelschieten op de planning. Na 506 schoten heeft Henny Roerdink de vogel er afgeschoten en werd hij samen met de koningin Marlien Roerdink en jeugdkoning Joost Penterman gehuldigd. De overwinning werd goed gevierd. In de avond heeft de band Curls on Fire er een mooi feest van gemaakt en deze avond trok 300 bezoekers.

Al met al kan de Holterhoek terug kijken op een geslaagd weekend en hebben we nu alweer zin in volgend jaar. Noteer het vast in uw agenda; Holterhoekse kermis 21 en 22 augustus 2020… tot dan!

Uitslagen volksfeest Holterhoek 2019:
Ballon trappen t/m 6 jaar:

  1. Maud klein Avink
  2. Sien Grootholt
  3. Jelte Broshuis

Ballon trappen 7-12 jaar:

  1. Jochem Wielens
  2. Marijn Penterman
  3. Nick de Haan

Krattendans 0-12 jaar:

  1. Jochem Wielens
  2. Marijn Penterman
  3. Jochem Wielens

Krattendans volwassenen:
Winnaar; Ronni Roerdink


Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.