Home » Holterhoek » Na 16 Jaar weer een Koningin in de Holterhoek 

Na 16 Jaar weer een Koningin in de Holterhoek 

1335

HOLTERHOEK – De jaarlijkse kermis in Holterhoek vond plaats op 11 en 12 augustus naast café/restaurant Grenszicht. Op vrijdag was er een brunch in de feesttent met muzikale begeleiding van accordeonist Jos ten Hoopen. Hierop volgde een volleybaltoernooi waaraan 12 teams deelnamen. Team Noachweg behaalde de eerste plaats, gevolgd door Camping Helmers en Familie Roerdink 2. Het avondprogramma werd verzorgd door DJ doubble B en de Monoman Onemanband.

Op zaterdagochtend werd voor het eerst “Heel Holterhoek bakt” georganiseerd, waarbij zelfgebakken taarten en cupcakes konden worden ingediend. De jury, bestaande uit de gebroeders Wielens, beoordeelde de inzendingen. Bianca Kuipers kwam als winnaar uit de bus en kreeg de titel ‘Meesterbakker Holterhoek 2023’. De jeugdcategorie werd gewonnen door Maud klein Avink, die nu de titel ‘jeugdmeester bakker Holterhoek 2023’ draagt.

Het traditionele vogelschieten vond plaats na het bakkers-evenement. Hierbij werd na 553 schoten Anne van den Dolder-Helmers de nieuwe koningin van Holterhoek. Ze is de eerste koningin in 16 jaar en wordt bijgestaan door Demi Kersten. Bij de jeugd wist Bas klein Avink, net als in 2022, de titel van jeugdkoning te behalen.

De festiviteiten werden afgesloten met een avondprogramma met de band Curls on fire.