Home » Landelijk » Dingen waarop je moet letten bij het kopen van een racefiets‍

Dingen waarop je moet letten bij het kopen van een racefiets‍

72

Als het gaat om de aanschaf van een sportfiets zijn er talloze mogelijkheden. Als er zoveel verschillende soorten sportfietsen beschikbaar zijn, hoe maak je dan de juiste keuze? Om je te helpen bij het uitzoeken van een fiets die perfect bij je past hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Bepaal welk type fiets je nodig hebt
De eerste stap bij het kopen van een fiets is uitzoeken welk type sportfiets geschikt is voor jouw sport. Ben je meer van het crossen door de bossen, dan is een mountainbike de beste keuze. Denk bijvoorbeeld aan een cannondale mountainbike

Ben je een echte snelheidsduivel en wil je vooral hard gaan op het asfalt? Dan is een racefiets een betere keuze dan een mountainbike. Met bijvoorbeeld een trek racefiets heb je namelijk veel dunnere banden en een stugger frame wat zorgt voor minder weerstand en energieverspilling.

Bepaal een budget
Voordat je gaat winkelen voor een nieuwe fiets, is het belangrijk om uit te zoeken hoeveel je bereid bent uit te geven. Dit zal het proces van het kopen van een nieuwe sportfiets veel gemakkelijker maken. Hoewel het kopen van een goedkopere een aantrekkelijke keuze lijkt, is het misschien niet de moeite waard als je hem na een jaar of twee moet vervangen. Als het om sportfietsen gaat is het dan ook vaak aan te raden om te investeren.

Test de fiets voordat je hem koopt
Voordat je een fiets koopt, is het een goed idee om een proefrit te maken. Het belangrijkst is namelijk dat de fiets je goed past. Dit is eigenlijk de enige manier om te verzekeren dat ee sportfiets echt naar wens is.

Tips om de levensduur van je sportfiets te verlengen
Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de levensduur van je fiets te verlengen. Eerst en vooral moet je je sportfiets na elke rit schoonmaken. Als je je fiets niet schoonmaakt, raakt hij snel bedekt met viezigheid. Dit vuil zorgt ervoor dat de fiets veel sneller slijt. Bewaar je sportfiets daarnaast op een veilige plaats als je er niet op rijdt. Het is ook belangrijk om hem goed gesmeerd te houden.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je hier versturen. Of naar redactie@streekgids.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.