Home » Landelijk » Experts waarschuwen voor zomer vol ongedierte!

Experts waarschuwen voor zomer vol ongedierte!

909

Teek | Foto: PR Beestjes Kwijt

LANDELIJK – De natte lente van dit jaar heeft ideale omstandigheden gecreëerd voor ongedierte zoals wespen, teken en bedwantsen. Ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt verwachten deze zomer een aanzienlijke toename van overlast door deze kleine beestjes, wat zorgwekkend is vanwege de gezondheidsrisico’s die ze met zich meebrengen.

Gezondheidsrisico’s

  • Wespen: Door de natte lente moeten wespen hun nesten dichter bij mensen bouwen, wat leidt tot meer wespen in en rond huizen. Ongeveer 10-20% van de mensen reageert gevoelig op wespensteken, en in sommige gevallen kan dit leiden tot ernstige allergische reacties. Jaarlijks overlijden in Nederland ongeveer vijf mensen aan wespengif.
  • Teken: Meer vegetatie door de natte lente creëert een ideaal leefgebied voor teken, wat het risico op tekenbeten verhoogt. Jaarlijks krijgen ongeveer 27.000 mensen in Nederland de ziekte van Lyme door tekenbeten, wat zonder behandeling kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.
  • Bedwantsen: Hoewel hun verspreiding niet direct door het weer wordt beïnvloed, zorgt meer reizen in de zomer voor een grotere kans op het meenemen van bedwantsen. Hun beten veroorzaken rode bultjes en intense jeuk, wat kan leiden tot slaapproblemen en infecties door krabben.

Preventieve Maatregelen
Experts van Beestjes Kwijt raden aan om een schone omgeving te behouden, beschermende kleding en insectenwerende middelen te gebruiken, en je huis goed te onderhouden. Controleer na het reizen altijd je bagage en was kleding direct op 60 graden om bedwantsen te voorkomen.

Professionele Ongediertebestrijding
Voor meer informatie en uitgebreide tips over het bestrijden van wespen, teken, bedwantsen en ander ongedierte, bezoek www.beestjeskwijt.nl. Zorg voor een veilige en gezonde leefomgeving en geniet van een onbezorgde, ongediertevrije zomer!