20 mei 2024
Home » Landelijk » Je oude auto verkopen? Zo kun je de waarde van je oude auto verhogen

Je oude auto verkopen? Zo kun je de waarde van je oude auto verhogen

282

Is het tijd voor een nieuwe auto? Dan wil je je oude wagen vast en zeker verkopen en hier zo veel mogelijk geld aan verdienen. Maar, hoe doe je dat nou? Hoe zorg je er voor dat je voor die oude wagen toch nog wat geld krijgt? Op deze vraag geven wij in dit artikel antwoord. Lees je met ons mee?

Een grondige reinigingsbeurt

Natuurlijk zal je voor een auto die er schoon en netjes uitziet meer geld kunnen vragen. Daarom is het belangrijk om jouw oude auto een grondige reinigingsbeurt te geven. Zorg ervoor dat je niet alleen de buitenkant van de auto, maar ook de binnenkant onder handen neemt. Pak de stofzuiger en je schoonmaakspullen er dus bij, en zorg ervoor dat je auto er weer als nieuw uitziet!

Voer zelf een kleine inspectie uit

Wil je bijvoorbeeld je auto verkopen bij osw.nl, dan is het verstandig om zelf een kleine inspectie van de auto uit te voeren. Neem even een kijkje binnenin de auto, en kijk of alles nog goed vast zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zonnekleppen, handvaten of deuren. Verder kun je controleren of alle knoppen het nog goed doen, en of de radio nog goed werkt. Ga verder bij jezelf na of de auto verder nog gebreken heeft en noteer deze. Deze notities zullen handig zijn voor bij de volgende tip!

Breng een bezoekje aan de garage

Mocht je tijdens je kleine inspectie tot de ontdekking zijn gekomen dat er toch een aantal problemen met je auto zijn, dan is het verstandig om deze aan de automonteur bij een garage voor te leggen. Hij of zij kan dan deze kleine problemen repareren zodat alles gewoon weer werkt zoals het hoort. Verder kan hij of zij zelf nog een wat grondigere inspectie doen en de auto een onderhoudsbeurt geven. Zo kan jij jouw oude auto verkopen zonder dat deze ook echt oud lijkt! Zo kan je natuurlijk wat meer centen voor je auto vangen.

Vergeet de APK niet

Bij de APK wordt de auto beoordeeld op een aantal belangrijke punten. Zo blijft je auto veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk. Wist je dat dit een grote invloed heeft op de waarde van je auto? Een auto met APK wordt namelijk sneller gezien als waardevol. Heeft je auto geen APK of vervalt deze binnenkort? Overweeg dan om dit snel te doen. Zo is je auto meer waard en verdien je er meer aan!

Hopelijk kan jij met deze tips zo veel mogelijk uit je oude auto halen en zo jouw droomauto kopen!


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!