18 mei 2024
Home » Landelijk » Stemfase voor Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing van start

Stemfase voor Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing van start

829

De stemronde voor de jaarlijkse Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing is geopend en loopt tot 12 november 2023. Deze verkiezing, opgezet door de KNVB en ARAG, heeft als doel de erkenning van (assistent)-scheidsrechters in het amateurvoetbal.

Het startsein voor de stemperiode wordt gegeven gedurende de ‘Week van de Scheidsrechter’. Het stemmen verloopt via de specifieke website: www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

Bij deze verkiezing wordt de focus gelegd op amateurscheidsrechters die de principes van fairplay zowel op als buiten het veld naleven. Er is dit jaar speciale aandacht voor vrouwelijke scheidsrechters en aanstormend talent onder de 18 jaar. Etienne Wettingfeld en Fevzi Tripanci, de winnaars van de voorgaande editie, dragen hun titel dit jaar over.

Tot 8 oktober 2023 blijft het mogelijk om kandidaat-scheidsrechters voor te dragen voor de verkiezing.

Op 6 januari 2024 zal de Dag van de Fairplay plaatsvinden. Gedurende deze dag worden er diverse workshops en trainingen aangeboden aan de Nederlandse amateurscheidsrechters. Een jury, bestaande uit scheidsrechters Bas Nijhuis en Franca Overtoom, auteur Sjoerd Mossou en ARAG-voorzitter Marc van Erven, zullen op deze dag de winnaars bekendmaken.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!