Bron / auteur: Bungalowparkoverzicht.nl
Foto: PR |

Toeristenbelasting Gelderland gestegen met 3,6% 

Voor een overnachting betaal je dit jaar in Gelderland gemiddeld €1,58 toeristenbelasting per persoon, per nacht: een stijging van 3,6% ten opzichte van vorig jaar. Deze toename is minder sterk dan de landelijke toename van 6,6%. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting. 

Toeristenbelasting wordt in rekening gebracht als je overnacht (betaald) in een gemeente waar je niet staat ingeschreven, bijvoorbeeld in een hotel of op de camping. Gemeenten kunnen zelf bepalen of ze dit heffen. Dit kan een vast bedrag per verblijf of een percentage per overnachtingsprijs zijn.

Toeristenheffing sterkst gestegen in Doesburg, Ermelo en Berg en Dal
In 28 van de 51 Gelderse gemeenten werd de toeristenbelasting dit jaar verhoogd. Het tarief steeg het hardst in Doesburg (+66,7%) en Ermelo en Berg en Dal (beide 33,3%). De minst sterke stijging vond plaats in Buren (0,8%). Zaltbommel is daarentegen de enige gemeente waar toeristen dit jaar minder toeristenbelasting betalen (-18,2%). In de overige 22 Gelderse gemeenten bleef het tarief gelijk.

Toeristenbelasting in Gelderland relatief gunstig
Ondanks de verhoging naar gemiddeld €1,58, zijn toeristen in Gelderland relatief voordelig uit. Het landelijke gemiddelde is namelijk €1,93 per persoon, per nacht. In Gelderland varieert de toeristenbelasting van €0,75 in Wijchen naar €2,92 in Nijmegen naar. In 5 gemeenten wordt geen toeristenbelasting geïnd.

Ter vergelijking: in Amsterdam betalen toeristen de meeste toeristenbelasting bovenop de overnachtingsprijs: €10,89. Ook in Ouder-Amstel (€7,90) en Landsmeer (€7,89) valt de toeristenbelasting erg hoog uit.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2021


Dit bericht is 754x gezien