19 mei 2024
Home » Landelijk » Vijf checks voor een zorgeloze autorit tijdens de zomervakantie

Vijf checks voor een zorgeloze autorit tijdens de zomervakantie

896

LANDELIJK – Met de zomervakantie in het vooruitzicht is het tijd om je koffers te pakken en met de auto op reis te gaan. Om vervelende verrassingen onderweg te voorkomen, is een goede voorbereiding essentieel. Hier zijn vijf belangrijke checks die je moet doen voordat je met de auto op vakantie gaat:

  1. Bandencheck: Controleer de banden op beschadigingen en zorg ervoor dat ze voldoende profiel hebben. Plaats een 1-euromunt in de groeven van de banden en als de gouden rand zichtbaar is, is het tijd om ze te vervangen. Vergeet niet om ook de bandenspanning, inclusief het reservewiel en eventuele caravan– of aanhangwagenbanden, te controleren.
  2. Vloeistoffen: Controleer de oliepeil van de motor voordat je een lange rit maakt. Zorg ervoor dat de auto op een vlakke ondergrond staat en de motor minstens 10 minuten is afgekoeld. Controleer ook de koelvloeistof en ruitenwisservloeistof en vul deze bij indien nodig.
  3. Verlichting en airco: Controleer of alle verlichting naar behoren werkt en neem reservelampjes mee voor het geval dat. Voor warme vakantiebestemmingen is een goed werkende airconditioning een must. Laat de airco jaarlijks controleren en vul om het jaar de aircovloeistof bij.
  4. Verplichte documenten en veiligheidsvoorzieningen: Controleer welke verplichte documenten je nodig hebt voor de landen die je bezoekt, zoals vignetten of milieustickers. Zorg ervoor dat je deze op tijd aanvraagt en meeneemt. Vergeet ook niet om veiligheidsvoorzieningen zoals een gevarendriehoek en veiligheidshesjes bij je te hebben.
  5. Zuinigste route: Bespaar brandstof en geld door een zuinige route te plannen. Google Maps berekent naast de snelste route ook de zuinigste route. Maak gebruik van de cruise-control, de ECO-modus, de schakelindicator en het start-stopsysteem in je auto om zuiniger te rijden.

Met deze vijf checks ben je goed voorbereid op een zorgeloze autorit tijdens je zomervakantie.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!