Website erfgoedvrijwilliger.nl gelanceerd!

De website erfgoedvrijwilliger.nl is zaterdag 10 maart feestelijk gelanceerd. Erfgoed Gelderland maakte de site om nieuwe vrijwilligers te verbinden aan historische verenigingen, musea, erfgoedprojecten en andere initiatieven.

Directeur Marc Wingens van Erfgoed Gelderland activeerde de website tijdens een bijeenkomst waar plannen voor het Verhaal van Gelderland werden gepresenteerd. Verhaal van Gelderland beschrijft de Gelderse geschiedenis en betrekt daarbij zoveel mogelijk partijen om de inwoners van Gelderland geschiedenis te laten beleven.

Een belangrijke basis voor het optekenen en uitdragen van de Gelderse geschiedenis zijn vrijwilligers. ‘Iedere medewerker van een museum, vrijwilliger of lid van een historische vereniging draagt zijn of haar steentje bij aan het erfgoed in Gelderland. Echter, de vrijwilligers vergrijzen. We hopen met deze nieuwe website ook jongere vrijwilligers te bereiken.’

Op de site is een breed scala aan vacatures te vinden. Iedereen die op zoek is naar een vrijwillige functie of korte klus bij een erfgoedinstelling in de buurt of juist op afstand kan er iets van zijn of haar gading vinden. Van sociale media bestieren, de balie bemannen, schoolklassen begeleiden, tot functies achter de schermen, zoals een communicatie- of bestuursklus. Voor jongeren zijn er mogelijkheden ervaring op te doen, een C.V. op te bouwen of een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren.

Voor de Gelderse erfgoedinstellingen is het plaatsen van een vacature gratis. Via de Facebookpagina www.facebook.com/Erfgoedvrijwilliger en het twitterkanaal @erfGOEDwerk worden de vacatures onder de aandacht gebracht. Erfgoed Gelderland hoopt een nieuw publiek te bereiken en zo een steentje bij te dragen aan de oplossing van het probleem van het nijpende tekort aan erfgoedvrijwilligers in Gelderland.