Aanleg glasvezel op bedrijventerreinen Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Enkele maanden geleden aangekondigd en nu al gerealiseerd: het glasvezelnetwerk van Bright Access op bedrijventerreinen de Kamp, de Kamp Zuid en Lindebrook in Lichtenvoorde.
De graafwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Als de huidige vorstperiode niet al te lang duurt dan gaan de eerste klanten nog deze maand gebruik maken van hun nieuwe supersnelle verbinding.

Bright Access ziet in Lichtenvoorde veel potentie. “Een goede internetverbinding is in onze visie een nutsvoorziening net als water en stroom, daar moet iedere ondernemer eenvoudig gebruik van kunnen maken.” stelt projectleider Colin Puntman. “Duidelijkheid is daarbij cruciaal. In deze branche worden nog wel eens beloften gedaan die niet worden nagekomen, maar als wij een levertijd afgeven dan zorgen we er voor dat die wordt gehaald.”

Klik voor meer informatie

Porskamp Installatietechniek is één van de eerste bedrijven die zijn aangesloten. Directeur Jos Schotman is blij met de komst van Bright Access: “Bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder snel internet gezien het vele werken in de Cloud. De vraag hiernaar zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen. De aanleg van glasvezel maakt ondernemen in Lichtenvoorde nog aantrekkelijker voor gevestigde bedrijven én nieuwkomers.”

Ondernemers die ook binnen enkele weken willen beschikken over een stabiele breedbandverbinding met een capaciteit van 10 Gbps kunnen deze bestellen bij één van de meer dan 200 ICT dienstverleners die verbindingen van Bright Access leveren. In Oost Gelre zijn dat o.a. Intercom ICT, Decorsign ICT, DLA Hosted ICT diensten, Harbers ICT, Steentjes ICT en 123Telcom.