19 april 2024
Home » Lichtenvoorde » Erix H1verliest kansloos in harswedstrijd

Erix H1verliest kansloos in harswedstrijd

307

LICHTENVOORDE – Voor de handbalheren van Erix stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Unitas 2 op het programma. In het Drentse Rolde wordt altijd met hars gespeeld en daarom ging Erix al niet met heel veel vertrouwen de bus in omdat men zelf niet echt veel mogelijkheden heeft om met deze kleefmiddelen te trainen. Toch beloofde het vooraf een spannende wedstrijd te kunnen worden omdat beide teams tot nu toe nog maar drie punten hebben vergaard in de competitie.

Erix begon ook nog wel goed aan de wedstrijd, Bob Luttikhold scoorde twee keer op rij nadat hij mooi vrijgespeeld werd in de hoek door Youri Kuypers en zo bleef men nog aardig in het spoor van Unitas. Maar daarna was het toch vooral de ploeg uit Rolde die het heft in handen nam en de score gestaag uitbreidde met harde afstand schoten die de Erix’ keepers kansloos lieten. Verdedigend was Erix nauwelijks in staat om de aanvallers af te stoppen en omdat men zelf aanvallend ook maar sporadisch scoorde, liep Unitas steeds verder uit.

Erix moest in die eerste helft maar liefst 21 tegendoelpunten incasseren en daar staken de 12 doelpunten die zelf gescoord werden maar schril tegen af. Eigenlijk was de wedstrijd bij rust al gespeeld. Toch wilde Erix zich nog niet neerleggen bij een nederlaag en kwam in de tweede helft toch goed uit de startblokken. Twee doelpunten op rij van Marco Rötter vanaf de cirkel brachten Erix weer iets dichterbij Unitas. Ook verdedigend had Erix in die tweede helft iets meer controle over de aanval van Unitas en waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd.

De doelkansen die Erix kreeg werden helaas niet altijd verzilverd omdat men door het harsgebruik vaak niet de juiste controle over de bal heeft en daardoor wist men de achterstand nooit kleiner te krijgen dan acht punten. Het grote verschil in punten uit de eerste helft brak Erix uiteindelijk op. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 33-23 in het voordeel van Unitas.

Door deze nederlaag en de ongelukkige en onnodige nederlagen van de afgelopen weken, zakt Erix naar de 11 plek op de ranglijst en zal de komende wedstrijden alle zeilen bij moeten zetten om uit de degradatiezone te geraken en de weg naar boven weer te vinden.

Volgende week zaterdag komen de studenten van Cirkeltijgers uit Groningen naar Lichtenvoorde en krijgt Erix dus een nieuwe kans op een goed resultaat.

Tussendoor speelt Erix deze week nog voor de beker in Hengelo (Ov) tegen de combinatie van Twente/Olympia/Borhave. Het is te hopen dat Erix met deze wedstrijd een begin maakt met het herstel en vertrouwen op doet voor de komende wedstrijden.