Home » Lichtenvoorde » Fonds startende corsogroepen

LICHTENVOORDE – Roel Kruip steunt het corso …. door zijn financiële bijdrage aan het ‘Fonds startende corsogroepen’. Hij legt daardoor een stevige basis voor een mogelijke uitbreiding van het aantal corsogroepen in Lichtenvoorde.

Tijdens de evaluatie van het project Corso verzamelalbum, dat deze zomer zorgde voor een intense verzamelwoede binnen de Lichtenvoordse gemeenschap, toonde Roel Kruip van de AH supermarkt zich zeer dankbaar voor alle hulp vanuit de werkgroep PR van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL). Hij wilde deze dank gepaard laten gaan met een forse financiële donatie aan de corsogemeenschap, maar was op zoek naar een mogelijkheid om daarmee een bijdrage te leveren aan de toekomst van het corso. Deze bestemming was snel gevonden nadat Roel werd gewezen op de plannen voor het ‘Fonds startende corsogroepen’.

Erik Hartman van de corsogroep Kwintet opperde het idee om een fonds op te richten dat een steun in de rug is voor beginnende corsogroepen. Uiteraard is er heel veel bereidheid vanuit de andere corsogroepen om elkaar op vele manieren te helpen, maar ook zij hebben elke eurocent nodig om de klus elk jaar weer te klaren. Voor het handhaven en uitbouwen van het kwaliteitsniveau van het Bloemencorso anno nu komt veel kijken om een corsogroep te laten draaien, laat staan op te richten. Dat wordt bevestigd door de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL) en zeker door de corsogroep ‘Veur Mekare’, die als laatste ‘telg’ is toegevoegd aan de imposante rij van Lichtenvoordse corsogroepen vanaf 1929.

Heb je met een vriendengroep, familie of buurt plannen om een corsogroep op te richten en met een grote corsowagen deel te nemen, meld je dan bij de SBL, via info@bloemencorso.com.