19 mei 2024
Home » Lichtenvoorde » Geslaagde brandweeroefening bij Careaz Antoniushove

Geslaagde brandweeroefening bij Careaz Antoniushove

194

LICHTENVOORDE – In samenwerking met de Brandweer Oost Gelre vond maandagvond 31 juli een ontruimingsoefening plaats bij Careaz Antoniushove. Een geslaagde oefening, want alle ‘slachtoffers’ werden snel in veiligheid gebracht.

Om 20.00 uur ging het brandalarm af in Careaz Antoniushove. Er bleek “brand” te zijn in een appartement op de eerste etage en rookontwikkeling op de zolder. De BHV-ers van Careaz handelden meteen: de brandweer werd gebeld en de ontruiming gestart. Binnen acht minuten stonden twee bluswagens en de brandweermannen voor de deur. Elf minuten na de alarmering waren de bewoners van de gang waar de brand was, in veiligheid gebracht. Ook de poppen die op de zolder bleken te liggen, werden gered. Met een paar kleine verbeterpuntjes werd er na afloop met een goed gevoel teruggekeken op deze actie.

Goed voor mensen zorgen, ook in noodgevallen
Careaz Antoniushove en de brandweer planden samen deze ontruimingsoefening. Door deze situaties te oefenen leer je snel te reageren, duidelijk te communiceren en goed samen te werken. Bewoners konden aangeven of ze mee wilden doen en waren na afloop enthousiast. Eén van hen zei: “Ik vond het fijn en heel zinvol om te oefenen. Het geeft me een veilig gevoel”. Ook medewerkers van Careaz vonden het erg nuttig om te doen. Hopelijk is het niet nodig het geleerde ooit in een echte noodsituatie in de praktijk te brengen, maar mocht dat wel gebeuren dan zijn de hulpverleners er klaar voor!

Zorgorganisatie Careaz
Careaz is een Oost-Achterhoekse zorgorganisatie. Afhankelijk van de wensen van de klant wordt optimale zorg- en dienstverlening op maat geboden, thuis of dichtbij huis. Vanuit Careaz Thuiszorg staan kleinschalige teams met deskundige medewerkers dag en nacht klaar met persoonlijke verzorging en verpleging. De woonzorgcentra Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde, Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo en Careaz J.W. Andriessen in Borculo bieden verschillende vormen van wonen zoals zelfstandig wonen in een eigen appartement met zorg en ondersteuning daar waar nodig, maar ook kleinschalig wonen in een verpleegunit met behandeling. Verder zijn er appartementen voor mensen die tijdelijk zorg nodig hebben. Voor nog thuiswonende mensen zijn er dagzorg en diverse diensten zoals personenalarmering en maaltijdservice. Careaz biedt daarnaast diverse mogelijkheden voor ontmoeten en activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.careaz.nl


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!