Home » Lichtenvoorde » Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’

1541

LICHTENVOORDE – Op dinsdag 9 mei en vrijdag 26 mei (beide dagen om 10.00 uur) organiseren we, in samenwerking met Regiobank Steentjes Makelaars, in de Bibliotheek Lichtenvoorde een workshop ‘Veilig online bankieren’. De workshop is gratis te bezoeken. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/onlinebankieren.

Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit
Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van je financiële gegevens? Tijdens de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ leer je, met hulp van medewerkers van RegioBank Steentjes Makelaars, hoe je internetcriminelen te slim af bent.

Workshop ‘Veilig online bankieren’
Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kun je wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop leer je hoe je internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijg je te zien hoe cybercriminelen proberen je digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Ook zie je hoe je ze via nep mailing of nep berichten via whatsapp kunt herkennen.

De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Je hoeft geen lid van de bieb of klant van de Regiobank te zijn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus meld je snel aan.