Na Groenlo ook glasvezel voor bedrijven Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Het netwerk van glasvezelleverancier Bright Access in Oost Gelre wordt verder uitgebreid. De aanleg op bedrijventerreinen Den Sliem & Laarberg in Groenlo is bijna afgerond. Als vervolg op dat geslaagde project wordt in september direct begonnen met de aanleg op De Kamp, De Kamp Zuid en Lindebrook in Lichtenvoorde.

Projectleider Colin Puntman: “Het betreft uitdrukkelijk geen vraagbundeling. In het verleden is vaak gebleken dat er bij vraagbundelingstrajecten onvoldoende belangstelling was, waardoor de aanleg helemaal niet doorging. Bright Access doet het anders. Wij ontsluiten op eigen initiatief bedrijventerreinen, waarna iedere daar gevestigde ondernemer die kiest voor glasvezel direct wordt aangesloten. In combinatie met de aantrekkelijke prijs en flexibele voorwaarden komt glasvezel zo letterlijk en figuurlijk binnen bereik van het MKB, zodat ook deze categorie bedrijven de kans krijgt om maximaal gebruik te maken van alle nieuwe mogelijkheden van de “Cloud”.

De beschikbaarheid van glasvezel is belangrijk voor het vestigingsklimaat in een gemeente. Zeker voor bedrijven die zich willen gaan vestigen op een nieuw ontwikkeld bedrijventerrein is dat een factor van belang. De projecten van Bright Access worden dan ook ondersteund vanuit de gemeente en belangenvertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Zo is er in Groenlo een goede samenwerking met de Vereniging van Eigenaren van De Laarberg. Directeur Wopereis: “Bij ons wordt vaak geïnformeerd naar de mogelijkheden voor een glasvezelaansluiting. Ik kan ondernemers nu met een gerust hart verzekeren dat het op De Laarberg goed geregeld is.”

Ondernemers kunnen voor meer informatie ook terecht bij hun eigen ICT leverancier. In Oost Gelre wordt het project o.a. ondersteund door de volgende regionale partners: Intercom ICT, Decorsign ICT, GBN Solutions, WIJ, Harbers ICT, Datavisual en 123Telcom.