24 april 2024
Home » Lichtenvoorde » Handballers Erix H1 doen zichzelf opnieuw tekort

Handballers Erix H1 doen zichzelf opnieuw tekort

231

LICHTENVOORDE – Ondanks de nederlaag van vorige week in Duiven kon Erix toch met een tevreden gevoel terugkijken op die wedstrijd omdat men zich uit een kansloze achterstand terug knokte in de wedstrijd en nog bijna met de zege aan de haal ging.

Deze wedstrijd instelling zou Erix ook hard nodig hebben om de thuiswedstrijd tegen UDI 1 winnend te kunnen afsluiten. UDI is eigenlijk een soort van “anstgegner” van Erix omdat er nog bijna nooit gewonnen werd maar aan die statistiek wilde men een einde maken.

Erix had de verdedigende tactiek wat aangepast aan het spel van UDI om zodoende het aanvalsspel van de Arnhemse ploeg te ontregelen.

Dat lukte in de eerste fase van de wedstrijd ook erg goed! Erix pakte al snel een 4-0 voorsprong en zorgde door de gekozen tactiek er voor dat UDI niet tot scoren kwam.

Het duurde zelfs tot de 12e minuut voordat UDI het net achter de goed keepende Leroy Winkels wist te vinden. Omdat Erix in die periode verzuimde om de 100% kansen te verzilveren bleef de voorsprong beperkt tot slechts vier punten en pas aan het eind van de eerste helft wist UDI de stand gelijk te trekken tot 7-7. Een mooie treffer vanaf de cirkel door Marco Rötter bracht een ruststand van 8-7 in het voordeel van Erix op het scorebord.

In de rust werd door de technische staf van Erix benadrukt dat het sterke eerste kwartier van de eerste helft, in de tweede helft een vervolg moest worden gegeven, wilde men de punten in Lichtenvoorde houden. Dit leek zeker geen onmogelijke opgave.

Dat lukte ook prima want hoewel UDI door de rechteropbouw speler, drie keer kort achter elkaar scoorde, wist Erix aan de goede kant van de score te blijven en bleef het verschil bijna constant twee punten. Toch kantelde de wedstrijd langzaam in het voordeel van UDI.

Erix kreeg steeds meer moeite om aanvallend nog potten te breken en toen ook nog eens een aantal “vreemde” beslissingen van het scheidsrechters koppel in Arnhems voordeel vielen, rook UDI kansen om de wedstrijd nog in hun voordeel te kunnen beslissen.

Een 16-15 achterstand werd zo in korte tijd door UDI omgezet in een voorsprong van 16-18.

Een doelpunt van Leon Hulzink bracht de achterstand nog even terug tot één punt en omdat UDI verzuimde om de wedstrijd in de tegenaanval definitief te beslissen kreeg Erix toch nog een kans om een gelijkspel uit vuur te slepen.

Met 30 seconden op de klok werd nog eenmaal de aanval gezocht om toch nog een punt te pakken. Een vrije bal voor Erix zou het laatste wapenfeit van de wedstrijd worden maar daar waar gekozen had moeten worden een sprongschot van Leon Hulzink werd een andere oplossing gezocht die strandde in de verdediging van UDI die hierdoor de wedstrijd wist te winnen met een eindstand van 17-18 in Arnhems voordeel.

Conclusie kon achteraf niet anders zijn dat Erix meer van zichzelf dan van UDI had verloren.

Erix zal slimmer moeten gaan spelen om dit soort wedstrijden winnend af te sluiten want tot nu toe werden al drie wedstrijd met minimaal verschil verloren terwijl er genoeg kansen waren op een overwinning. Tel daar het onnodige gelijkspel tegen Donar bij op en Erix weet dat het zichzelf te kort heeft gedaan. De achtste plek die nu ingenomen wordt had met gemak een positie in top van de Hoofdklasse kunnen zijn. Maar “als” telt niet in sport en Erix zal nog genoeg kansen krijgen om dit te bewijzen.

Daarvoor komt volgende zondag in Rolde een eerste kans, dan tegen Unitas wat ongetwijfeld een lastige wedstrijd zal worden omdat er dan met hars gespeeld wordt.