Home » Lichtenvoorde » Handballers Erix pakken mooie overwinning op Huissen!

Handballers Erix pakken mooie overwinning op Huissen!

321

LICHTENVOORDE – In meerdere opzichten was het zaterdagavond een lastige wedstrijd voor de handballers van Erix tegen de nummer vier van de ranglijst Huissen 1.

Vraag was niet alleen of het team na vier nederlagen op rij het vertrouwen nog had in eigen kunnen om het Huissen moeilijk te maken, maar ook was het een emotionele week voor Erix.

Afgelopen week namelijk overleed Peter van Zutphen, supporter van H1 en vader van aanvoerder Stijn, na een kort ziekbed op slechts 56-jarige leeftijd!

Daarom werd voor de wedstrijd door gelegenheidsaanvoerder Marco Rötter om een minuut stilte gevraagd! Hierdoor werd op een mooie manier respect getoond aan Peter en steun geuit aan Stijn en de familie in deze moeilijke tijd.

Het is niet duidelijk of dit ook doorwerkte in de prestatie van het team in de eerste helft maar Erix had moeite met het creëren van kansen en kon men maar moeilijk het net vinden.

Huissen had daar duidelijk wat minder moeite mee, men wist regelmatig de cirkelspeler te vinden of een hoek vrij te spelen en daardoor constant een voorsprong te behouden van twee punten. Toen het rustsignaal klonk van de voortreffelijk fluitende scheidsrechters, gingen de ploegen dan ook met een ruststand van 12-14 in het voordeel van Huissen richting kleedkamer.

In de rust was het geloof bij de spelers van Erix er wel om het tij nog te kunnen keren maar dan moest er wat meer als team gespeeld worden.

Een kleine omzetting in het team, Bram Reukers ging in de rechterhoek spelen en men ging proberen om wat compacter te spelen, pakte goed uit in de tweede helft.

Vanuit de hoek werd door Huissen nog maar nauwelijks gescoord en ook de cirkelspeler werd bijna niet meer bereikt, vooral ook door goed verdedigingswerk van Leon Hulzink!

Ook keeper Leroy Winkels stond in de tweede helft een zeer goede wedstrijd te keepen en was nog maar nauwelijks te passeren door de aanvallers van Huissen.

Erix begon aanvallend steeds beter te spelen met mooie individuele acties van Dirk Berentsen, Willem Kruip en Youri Kuypers. Ook de hoekspelers werden regelmatig vrij gespeeld waardoor Bob Luttikhold en Bram Reukers meerdere keren het net konden vinden.

Erix liep met nog tien minuten op de klok zelfs uit naar een voorsprong van 7 punten waardoor ook jeugdspeler en debutant Pim Heutinck zijn opwachting kon maken in het eerste herenteam van Erix.

Gedisciplineerd werd de wedstrijd door Erix uitgespeeld en kwam de zege geen moment meer in gevaar. De overwinning van 27-23 in het voordeel van Erix kan dan ook gezien worden als een echte teamprestatie.

Ook Martijn Woeltjes had bij zijn rentree in H1, na bijna een jaar afwezigheid vanwege een knieblessure, een aandeel in de overwinning.

Volgende week zondag staat er weer een lange reis op het programma naar Hogeveen om te spelen tegen Kwiek 1 die net boven Erix op de ranglijst staan.

Vraag is of Erix dan opnieuw zo’n goede teamprestatie kan neerzetten en de twee punten kan meenemen naar Lichtenvoorde?