Home » Lichtenvoorde » Het Keifestival; Al 29 edities een rots in de branding

Het Keifestival; Al 29 edities een rots in de branding

281

LICHTENVOORDE – Aanstaande zaterdag is het weer zover, het Keifestival opent haar deuren. Al 28 edities lang is het Keifestival een succes en ook dit 29ste jaar hoopt de organisatie haar bezoekers weer te plezieren met een gigantisch divers programma.

Seesing Personeel Dance Area
Sinds enkele jaren heeft dance een stevige plek op het Keifestival, ook dit jaar heeft de organisatie weer 3 top acts geboekt. Black Sun Empire mag met recht dé headliner van het festival worden genoemd; voorheen sloten ze immers al af op Lowlands en de Zwarte Cross. Deze drum ’n bass/dance-act mag rekenen op wereldwijde bekendheid en wordt overal de hemel in geprezen. “Dé absolute must-see van deze editie!”, aldus Roel Stoltenborg, organisator van het Keifestival.

Ook Knarsetand heeft een plek op het Keifestival weten te bemachtigen. Een tien man sterke explosieve mix van drum ‘n bass, reggae, Balkan en wat al niet meer! Deze band gooit live-elementen in dancemuziek, mede hierdoor zijn ze momenteel één van de meest geboekte festival-acts!

EKN Main Stage
De grote zaal van HCR ’t Zwaantje is dit jaar wederom de plek voor de liefhebbers van oa. disco-, pop- en soulmuziek! Na de aftrap van het festival door de Kleintje Kei-winnaars The Big Bang Theory, zal iedereen aangenaam verrast worden door de verfrissende kijk op muziek van Katzmav. Aansluitend presenteert de organisatie met grote trots De Gracht. Jaren geleden roken ze al even aan het succes, maar verloren elkaar vervolgens uit het oog. Gelukkig ze zijn terug en beter dan ooit. ‘Deze (voormalig) Grolse muzikanten treden tóch het liefst op in Lichtenvoorde’, weet bestuurslid Jelle Spexgoor te vertellen. “Een nieuw album van de heren ligt op de plank, wij zijn dus erg benieuwd.”

De avond op de EKN-mainstage zal afgesloten worden met heerlijke soul-, disco-, funk- en popmuziek van Mr. Nice.

Roemaat Transport Rock Stage
Op de rock stage trappen we het festival af met een tribute aan Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrisson, Kurt Cobain en Amy Winehouse; de befaamde ‘Club van 27’. Allen stierven veel te vroeg, vandaar een eerbetoon door topmuzikanten uit Lichtenvoorde en omgeving. Hierna een doldwaze metal-act, Pene Corrida, werkelijk elk popnummer gooien zo om in een metalmix! Aansluitend een band die niet voor niks is gekroond tot ‘s werelds no.1 Muse tribute! Nadat ze inmiddels de gehele wereld veroverd hebben, staan ze op het Keifestival. Afsluiten op de rock stage gebeurt met een tribute aan de hardste band ter wereld; een tribute aan Motorhead!

Auto Dieker Kei-Café & Grolsch Concertainer
De twee kleintste ruimtes van het Keifestival zijn misschien ook wel de mooiste! In het Kei-cafe vermaakt Djeroen iedereen tot diep in de nacht met onderbreking van Schlagerkoning Der Lustige Lud! In de concertainer zal iedereen vermaakt worden door twee fantastische singer-songwriters, elk op hun eigen manier. Voor elke bezoeker zal dit een fantastische verrassing zijn!

Voorverkoop
De entreekaarten zijn nog tot as. zaterdagmiddag voor €15,- te koop in de voorverkoop bij Westernman Jeans, Tapperij Van Ooijen, Café De Zaak, Café De Schatberg en HCR ’t Zwaantje. ’s Avonds aan de kassa kosten ze €17,50. Het bestuur van het Keifestival hoopt iedereen te mogen verwelkomen, aanstaande zaterdag 25 oktober vanaf 19:00u!

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen