Home » Koninklijke Onderscheiding aan Jan Oolthuis

Koninklijke Onderscheiding aan Jan Oolthuis

345

LICHTENVOORDE – Jan Oolthuis is donderdag 25 oktober onderscheiden met een Koninklijke Onderscheiding. Deze werd uitgereikt door burgemeester Annette Bronsvoort tijdens de receptie, ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Kegelclub Val Umme, in de Koppelpaarden in Lichtenvoorde.

Jan kreeg deze onderscheiding voor zijn totale vrijwillige activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van cultuur en welzijn. Hij is gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1968-2018 Vrijwilliger Kegelclub Val Umme, waarvan meerdere periodes penningmeester en secretaris

De heer Oolthuis is medeoprichter van de Kegelclub en vanaf 1968 betrokken vrijwilliger. In deze periode is hij secretaris en penningmeester geweest. Hij is een actief organisator van toernooien. Zoals het Koningskegelen. Hij is betrokken bij de organisatie van onderlinge kegeltoernooien. Hij was lokaal een groot promotor van de kegelsport. Vanuit de Kegelclub zijn initiatieven ontplooid voor de stichting Vrienden van Antoniushove.

1990 – heden Stichting Vrienden van Antoniushove

De heer Oolthuis is medeoprichter van de stichting Vrienden van Antoniushove. De Antoniushove is een woonzorgcentrum voor ouderen en werd getroffen door bezuinigingen. De heer Oolthuis is secretaris van de stichting, die geld en goederen inzamelt. Via sponsoren, boek- en plaatacties, donatie-acties, legaten en op andere manieren. Van het ingezamelde geld worden materialen aangeschaft, zoals de duofiets, de rolstoelbus, de binnen bioscoop, de beweegtuin de snoezelbadruimte, een wensboom en tovertafel. Mede door de inzet van de heer Oolthuis is voor meer dan  € 500.000,- ingezameld en besteed aan materialen en leuke activiteiten.

1974 – 1980

2004 – 2011

Carnavalsvereniging “de Slöppers”, bestuurslid algemeen en later bestuurslid Seniorenraad

De heer Oolthuis was betrokken bij de opbouw en het organiseren van het kinder- en jeugdcarnaval van de Keienslöppers. Het organiseren van de optocht, kleurplatenwedstrijd en de kindermiddagen. Met de uitreiking van de carnavalsonderscheiding (liksteen) werd een prominente groep en daarmee Lichtenvoorde in de kijker gezet.

Later is de heer Oolthuis bestuurslid van de Seniorenraad geweest en was hij betrokken bij het organiseren van het Seniorencarnaval in de Antoniushove, voor mensen van de dagopvang en voor mensen met een beperking.

1993 – 2003

2008 – heden

Golf- en Countryclub Winterswijk, voorzitter wedstrijdcommissie/ bestuursfunctie en Marshall

De heer Oolthuis geeft golfclinics voor de Golfclub. Binnen Golfclub Winterswijk en buiten de club. Hij doet teamindelingen en hij zorgt mede voor doorstroming van spelers. En hij is een tijdlang mentor geweest.

Vanaf 2008 ontvangt de heer Oolthuis als Marshall de golfspelers, geeft uitleg over de golfbaan en is een belangrijk aanspreekpunt voor groepen. Ook is hij als baanbeheerder verantwoordelijk voor de veiligheid van de spelers.